| 

Posel in moda

Omejena serija Porsche Boxter RS 60 Spyder

Omejena serija Porsche Boxter RS 60 Spyder

Stuttgart. Družba Dr. Ing. h. c. F. Porsche AG, Stuttgart, bo v začetku decembra na avtomobilskem salonu v Bologni predstavila novo izvedbo športnega modela Boxster s sredinsko vgrajenim motorjem. Boxster RS 60 Spyder s svojo barvo, obliko, opremo in filozofijo oživlja Porschejevo tekmovalno obdobje iz 60. let prejšnjega stoletja. Po številnih zmagah v nižjih razredih je Porscheju z modelom 718 RS 60 Spyder uspelo izzvati in premagati tudi tekmece v visokozmogljivostnih razredih: 1960 sta Hans Herrmann in Olivier Gendebien zmagala na eni izmed najprestižnejših vzdržljivostnih dirk za takratni svetovni pokal proizvajalcev na pomembnem ameriškem trgu, 12 ur Sebringa (Florida).

Novi Boxster RS 60 Spyder povzema tradicijo in purizem tega uspešnega dvosedežnega dirkalnika s sredinsko vgrajenim motorjem. RS 60 Spyder se od Boxsterja S že na prvi pogled razlikuje po sprednjem delu, ki je serijsko prevzet iz Porschejevega paketa SportDesign. Zaradi prilagojenega izpušnega sistema, katerega bistveni del predstavlja dvodelna športna izpušna cev, motor lahko razvije moč 303 KM. Serijska 19-colska platišča iz programa SportDesign so zaradi distančnih ploščic še bolj markantna. Prav tako serijski sistem Porsche Active Suspension Management (PASM) skrbi za to, da je izrazito športna vožnja tudi udobna. Karoserija je lakirana v GT srebrno kovinski barvi, ki poudarja kontrast z usnjenim notranjim oblazinjenjem carrera rdeče barve in rdečo zložljivo streho. Kot alternativa je na voljo usnjeno notranje oblazinjenje temno sive barve v kombinaciji s črno zložljivo streho.
Oprema je seveda ekskluzivna: serijske vstopne letve iz legiranega jekla, ki jih krasi napis RS 60 Spyder, poudarjeno športna prestavna ročica, na poseben način obdelani sredinski deli športnih sedežev in vrat ter volanskega obroča in ročice ročne zavore.Dinamično oblikovan je tudi kombinirani instrument v GT srebrno kovinski barvi. Ker nad instrumenti ni običajnega senčnika, delujejo veliki osrednji merilnik števila vrtljajev motorja in oba zunanja okrogla merilnika edinstveno in puristično ter notranjosti dajejo značaj dirkalnika. Ta vtis poudarjajo različni detajli: črn okvir vetrobranskega stekla in rdeče zadnje luči ter sredinska konzola, školjkasta sedeža in varnostni lok, ki so lakirani v GT srebrno kovinski barvi in se harmonično skladajo s srebrnimi varnostnimi pasovi.

Pri Porscheju bodo izdelali 1960 vozil omejene serije Boxster RS 60 Spyder. Vsako vozilo bo na pokrovu sovoznikovega predala imelo ustrezno oznako.
Uvedba novega Boxsterja RS 60 Spyder je za vsa svetovna tržišča predvidena v marcu 2008.

sorodni članki