| 

Posel in moda

Jeans v službi

Jeans v službi

Nošenje jeansa na delovnem mestu v večini primerov ni primerno in ponekod tudi z "nenapisanimi pravili" ali celo s predpisanim kodeksom oblačenja prepovedano. Slednje nedvomno velja za delovna mesta v državnih službah (javna uprava, ministrstva), v bankah, na sodiščih, na visokem poslovnem področju in za vse tiste, ki se pogosto srečujejo in delajo z ljudmi, s poslovnimi partnerji ali strankami. Kajti jeans velja za "casual" oblačilo oziroma udobno športno oblačilo za prosti čas. Čeprav so prvi oblikovalci hlač iz jeansa, izdelanih iz trpežnega materiala denima, njihov osnovni namen videli v delovnem oblačilu za udobnejše počutje. V 50-ih letih prejšnjega stoletja pa so postale sprva izredno popularne za nošenje predvsem med najstniki za vsakdanjo uporabo. Kasneje so se poleg jeans hlač pojavili še drugi kosi oblačil iz jeansa: krila, obleke, jakne, ki se so ravno tako kot prve hlače zelo hitro in dobro uveljavile tako med potrošnik kot med tekstilnimi oblikovalci in proizvajalci.

Torej, če se odločite za nošenje jeansa v službi, najprej preverite, če velja kodeks oblačenja, ki to strogo prepoveduje. Poslovni stil oblačenja v splošnem narekuje klasiko in diskretnost pri izbiri oblačil, vendar so se nekoč stroga in zelo toga pravila poslovnega oblačenja, v današnjih časih malce le omilila in dopuščajo več vpliva modnih smernic in trendov tudi v poslovni slog. Sploh pa je jeans že nekaj let izredno moderen, je tudi praktičen in na voljo v raznih oblikah in barvah. Tudi hlače iz jeansa lahko delujejo urejeno, v kolikor izberete primeren kroj in kvalitetnejšo izdelavo. Svetovno znani designerji so v svoje kolekcije oblačil vključili tudi jeans in svoje jeans izdelke predstavljajo celo kot visoko modo, v kombinaciji z ostalimi kosi oblačil narejenih iz drugih bolj prestižnih materialov, z njimi ustvarijo vtis elegance.

Seveda je potrebno upoštevati pravila poslovnega oblačenja. V kolikor pa imate v službi kakšen dan v tednu, ko nimate predvidenih formalnih sestankov s poslovnimi partnerji ali pa imate v podjetju določen dan v tednu, ki v celoti poteka v bolj sproščenem duhu (za primer - kot so v nekaterih podjetjih v Ameriki uvedli "casual friday" za dvig motivacije pri delu), pa si vsekakor nataknite modne "kavbojke" v kombinaciji z elegantnim zgornjim delom (za ženske: top, bluza ali suknjič; za moške: srajca in suknjič), v katerem boste delovali sproščeno, a vseeno uglajeno in urejeno ter obenem izredno modno.

Za ženske ...

 

 

 

 

 Rock & Republic Kassandra Jeans

 DKNY Jeans

 Seven For All Menkind Jeans

 Paige Premium Denim Jeans

Za moške ...

Prada Jeans

Levi's Jeans


Foto: http://www.style.com, http://www.neimanmarcus.com

sorodni članki