| 

Posel in moda

Pisten Bully

Pisten Bully

21.11.2007 ob 14:05

Nepogrešljivi gospodar smučarskih prog, ki se na proge poda potem, ko se smučarji odpravijo na zasluženi počitek po celodnevnem smučanju. Nemška družba Kässbohrer Geländefahrzeug AG je predstavila prvi Pisten Bully daljnega leta 1969, velik uspeh pa je družba požela s prisotnostjo Pisten Bully-ja na olimpijskih igrah leta 1972 v Sapporu na Japonskem. Vozila Pisten Bully danes veljajo za tehnično najbolj napredna vozila v segmentu, kar dokazuje tudi več kot 50% tržni delež na svetovnem trgu.

Pisten Bully pa je že dolgo časa mogoče srečati tudi izven terenov s snežno podlago. Obstajajo različice, ki lahko služijo kot delovni stroj ali prevozno sredstvo na zahtevnih terenih kot so trava, blato in močvirje. Fleksibilnost izvedbe omogoča namestitev številnih priključkov, ki lahko snežni teptalec spremenijo v vozilo, ki ureja tekaško progo, njivo ali pluži zasneženo gorsko cesto. Hidrostatični pogon in dovršen nadzorni sistem zagotavljata največjo možno varnost in učinkovitost pri delovnih operacijah na zahtevnih terenih. Za pogon Pisten Bully-ja skrbijo sodobni dizelski motorji vodilnih svetovnih proizvajalcev kot so: Cummins, John Deere in Mercedes Benz, z razponom moči od 90 do 490 konjskih moči glede na različico.

V tujini se že pojavljajo premožni posamezniki, ki Pisten Bully uporabljajo zgolj za osebno zabavo in prevoz svoje družine do vikenda v gorah.
Več o Pisten Bully-ju najdete tukaj.

Dejan V.

Foto: http://www.pistenbully.com

sorodni članki


Komentarji: 2 

Dodajte komentar


šiki | 29.01.2012 ob 16:02
zelo dober stroj ki ga bi želev imeti doma za različna opravila in zabavo.
jaka | 21.11.2007 ob 15:18
Paše k brunarici na Veliki planini če jo seveda imaš
Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 14 do 29 °C

Četrtek
od 16 do 30 °C

Petek
od 16 do 26 °C

Sobota
od 15 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat