| 

Aktualno

Pismo bralke - Roberto Cavalli v H&M?

Pismo bralke - Roberto Cavalli v H&M?

09.11.2007 ob 14:17

Spoštovani, bralci!
Zaradi precej ostre in pomenske vsebine smo se odločili, da objavimo sporočilo oziroma pismo, ki nam ga je posredovala naša ogorčena bralka. Preberite in presodite pa sami!

Lep pozdrav, ekipa Poslovnega bazarja.


Roberto Cavalli v H&M?

Dragi bazarjevci!
Tudi na vašem portalu sem med novicami zasledila, da naj bi tudi v trgovine po Sloveniji prišla težko pričakovana (vsaj za nekatere, da ne bo pomote) kolekcija sicer visoko cenjenega modnega oblikovalca Roberta Cavallija. In zares sem se tudi sama veselila, da bom pa le morda prišla do kakšne oblekice te legende prestižne italijanske mode, ki zna zelo lepo in prefinjeno popestriti še tako, sicer precej klasičen kos oblačila, s svojimi precej prepoznavnimi vzorci in dodatki. No kakorkoli, da ne bom predolga, sem se včeraj odpravila, po mojem mnenju dovolj zgodaj (celo med službenim časom), v trgovino H&M v BTC City. V "nizkem štartu" sem se zapodila v trgovino in s hitrimi gibi (skoraj sem si vrat zlomila) in še hitrejšimi pogledi iskala med nešteto oblačili prepoznavne kose Cavallija (seveda sem si poprej dodobra kolekcijo ogledala že na spletni strani H&M-ja). Nisem pa bila edina v tem, za druge nedvomno, čudnem početju, saj nas je bilo kar nekaj sigurnih kupcev (predvsem ženskega spola), med njimi pa sem slišala tudi hrvaško govoreče. Ko sem se naveličala begati med policami in srečavati vedno iste obraze z enako žalostnim izrazom na obrazu, sem se odločila povprašati eno od mladih prodajalk, kam so skrili Cavallijevo kolekcijo.
In sledilo je razočaranje!!!! Prodajalka pa mi je namreč na moje veliko razočaranje odgovorila, da Cavallijeve kolekcije v trgovino v BTC City-ju sploh niso dobili, pač pa so jo dobavili le v H&M trgovino na Čopovi ulici v Ljubljani in tudi tam so jo pokupili v 10 minutah!??? Ali naj nadaljujem!? Mislim, da ni potrebno? Kdo je odgovoren za takšno odločitev, me pa vseeno zanima? Kakšna poslovno trgovska poteza pa je to, da v najbolj obiskanem nakupovalnem centru v Ljubljani in njeni širši okolici, da ne govorim o vseh obiskovalcih iz sosednje Hrvaške, ne ponudijo vsaj tistega, kar jim obljubljajo. In to zelo na široko, z vsemi bill boardi po Ljubljani recimo. Precej čudno se mi zdi, da so v okviru obsežne reklamne kampanje, kupce pozabili obvestiti, da bo kolekcija Roberta Cavallija naprodaj samo v izbranih trgovinah, ali pa si to dejanje lahko razlagamo kot zavajanje kupcev. Morda, se vam bo zdelo moje pismo, samo izliv modno zafrustrirane privrženke Cavallija in oportunistke, da pridem do kakšnega kosa po sprejemljivi ceni za mojo denarnico. Nič zato, jaz sem povedala svoje in mislim, da nisem edina, ki tako mislim!? Kajne dekleta in ženske?

Maja iz Ljubljane


Spoštovani!
Objavljamo prejeto izjavo predstavnice za stike z javnostjo Dunajske podružnice H&M-a, ki je odgovorna za upravljanje tudi z vsemi trgovinami H&M po Sloveniji. V nadaljevanju podajamo tudi krajši prevod izjave.


Enclose our statement:

H&M was advertising the Roberto Cavalli campaign via bill boards and printed ads from October 29th onwards. On the selected media we were communicating the fact that the collection will be available in selected stores only and that the exact stores carrying ROBERTO CAVALLI AT H&M can be found unter www.hm.com.
The store locator under www.hm.com was clearly mentioning that the store in Copova was offering the latest designer collection.

With best regards
Christina Wolke
Press & Communications
Hennes & Mauritz GmbH
Pressroom
Mariahilferstraße 41-43
A-1060 Vienna


Prevod izjave:

H&M je svojo prihajajočo kolekcijo Roberta Cavallija oglaševal na jumbo plakatih in drugih oglasnih mestih od 29. oktobra naprej. Na vseh oglaševalskih medijih, ki so jih uporabili za oglaševanje kolekcije, je bilo zapisano, da je na spletni strani www. hm.com razvidno, da bo artikle iz Cavalli kolekcije možno kupiti le na izbranih lokacijah v točno določenih trgovinah H&M-a. Na omenjeni spletni strani je pod rubriko »store locator« jasno navedeno, da bo trgovina na Čopovi, lokacija, ki vam bo ponudila najnovejšo kolekcijo Roberta Cavallija.

Ekipa Poslovnega bazarja.

sorodni članki


Komentarji: 12 

Dodajte komentar


Googi | 24.05.2008 ob 22:38
V primerjavi z nekaj leti nazaj so kvaliteto spustili za 100%.
pikca | 21.05.2008 ob 21:21
Sem lih zadnjič anketo izpolnjevala in sem jim na koncu točno to napisala. Nikoli nimajo nič od limiteranih serij. Vedno vse zmanjka,ni številke ali pa sploh ne dobijo.
jolanda | 21.05.2008 ob 20:29
drage,ženske ne isčite v ljubljani.pojdite v italijo,palmanova.
Lola | 19.01.2008 ob 14:34
Ker sem zadevo seveda zamudila, sem preko E Baya kupila Cavallijev zebra/tiger plašč. Prodajalec ga je ponujal kot volnen plašč, na moj naslov pa je prišel plašč iz poliestra!!! Nič hudega, saj bo tako lahko tudi več nošen, spomladi in jeseni. Ko pa sem pogledala sestavo materijala, piše da je za slovensko, madžarsko, grško in slovaško tržišče zunanja stran plašča iz !100% poliestra, okrasni dodatki pa iz 100%ovčjega usnja...hehe, ne bo držalo tole z ovčim usnjem...za vsa ostala tržišča je sestava plašča - zunanja stran volna 98% in spandex 2%, notranja pa 53% acetata in 47% rayona/viskoze...
Torej, plašč ni niti slučajno volnen, niti slučajno nima niti enega usnjenega dela...H&M enostavno prodaja "muda za bubrega"...pa ne samo Slovencem...
nada | 09.11.2007 ob 19:52
točno vem kako se je počutila Maja! Sem bila tam!
jana | 09.11.2007 ob 19:31
So si nas slovence spet malo privoščili. Zgleda da zdaj že zahodnjaki stare balkanske fore uporabljajo.
trend | 09.11.2007 ob 19:30
...izbrana trgovina na Čobovi. beri drobni tisk: pridružujemo si pravico da v prodajo lansiramo največ 5 kosov oblačil. phhh!!
ata | 09.11.2007 ob 19:00
Ha! Naivni slovenčki. Poteza H&M-ja je čisto marketinško usmerjena in že malce zavajujoča. Grem stavit da je bila tisti dan trgovina še posebaj založena z ostalimi produkti, ki drugače ne grejo prav dobro v promet. "če ni cavallia bom pa tole majčko vzela ko sem že tukaj" kajneda!?
AndrejZ | 09.11.2007 ob 16:09
A še nise porajtal, da mamo v sloveniji itak samo drugorazredne podukte. Pa naj bo to šecarija al pa cunje. Na ulce pejmo!
jaka | 09.11.2007 ob 15:42
Glede na člank ga pol Evrope niti vidlo ne bo. "Tapravi" so imel polne vrčke že doma preden so navadni smrtniki v trgovino vstopil. Roka roko umije ali Zemo Zemota nikad ne zaboravi, sploh če je Cavali v igri!
galvani | 09.11.2007 ob 15:28
Res dobr Cavalli k ga potlej pol Evrope nosi.Kokr dnarja tok muzke.Sicer je pa v slovenskih H&M trgovinah tko al tko drugorazredna roba.Ma kaj drugo....tretje.
admin | 09.11.2007 ob 14:32
Uredništvo poslovnega bazarja je ze navezalo stik s trgovino H&M na Šmartinski cesti v Ljubljani, njihov odgovor pa pričakujemo v kratkem.
Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Torek
od 10 do 20 °C

Sreda
od 8 do 22 °C

Četrtek
od 9 do 21 °C

Petek
od 10 do 20 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat