| 

Aktualno

V BTC City-ju se bodo gradili nebotičniki

V BTC City-ju se bodo gradili nebotičniki

08.11.2007 ob 11:22

Ljubljanski mestni svet je v teh dneh potrdil osnutek prostorskega urbanističnega načrta (PUP), ki omogoča izpolnitev že pred leti oblikovane zamisli gradbenega holdinga GH Holding. Potrjeni osnutek PUP-a namreč omogoča gradnjo poslovno-nakupovalnega centra z imenom Gemini na območju ljubljanskega BTC-ja. Projekt obsega dva 16-nadstropna stolpa s skupno površino 17.000 m2 poslovnih površin, 5.200 m2 nakupovalnih površin in 850 parkirnih mest v dveh kletnih etažah. Osemnajst nadstropni stolpnici oziroma dvojčka pa bosta stala na lokaciji stičišča Letališke in Kajuhove ceste v Ljubljani, torej na obrobju BTC-ja, kjer se trenutno nahajajo skladiščni prostori.

GH Holding je bil ustanovljen v letošnjem letu in združuje skupaj tri velike gradbene družbe, in sicer Konstruktor-ja VGR, Kraškega zidarja in SGP Pomgrad. Deluje pa predvsem na področju nepremičninskega trga, energetike, ekologije in na gradbenih projektih. Vodilni in prvi mož GH Holdinga Blaž Miklavčič je po poročanju vira dejal, da je gradnja dvojčkov za zdaj njihov največji projekt, ki naj bi stal okoli 60 milijonov evrov. Zaključek tega velikega projekta naj bi bil v letu 2010, začetek gradnje pa je predviden v sredini leta 2008 oziroma po pridobitvi gradbenega dovoljenja in seveda predhodnega sprejetja osnutka prostorskega plana. Sicer pa GH Holding pri vseh nepremičninskih projektih nastopa kot investitor, tako da se z lastnimi razvojnimi idejami največkrat vključijo že v fazi urbanističnega načrtovanja. Lani so tri sedaj združena podjetja v holdingu, v katerih je zaposlenih nekaj manj kot 1400 delavcev, imele skupaj skoraj 250 milijonov evrov realizacije, za leto 2009 pa pričakujejo, da bo ta vrednost podvojena.

Poslovno-nakupovalni center GEMINI

Vir slike: http://www.gh-holding.si/projekti/gemini_BTCBTC City pa bo na svojem širšem območju dobil še več novih objektov oziroma kar nebotičnikov. Dva nebotičnika bo gradil sam BTC CITY, kar je včeraj predstavil njegov direktor Jože Mermal. Gre za projekt novega 90 metrov visokega nebotičnika z 20 nadstropji in za tri nadstropje nižjega 60 metrov visokega hotela, ki bo gostom ponudil kar 300 sob.

Še več novih objektov pa se na območju BTC Cityja obeta v prihodnjih letih in po sprejemu dolgoročnega prostorskega načrta za ta območje, na katerem se kot kaže obeta prava celostna in bolj moderna podoba.

Vir: http://www.ibn.si, http://www.gh-holding.si/projekti/gemini_BTC, http://www.dnevnik.si

sorodni članki


Komentarji: 4 

Dodajte komentar


marko1810 | 08.11.2007 ob 18:53
Seveda!Glej Nasdaq stock excange.
cvetka22 | 08.11.2007 ob 18:38
A se da delnice že kupit?
šefxx | 08.11.2007 ob 18:31
tole je bla pa do predkratkim skrivnost! bom preveril kje pušča.
marko1810 | 08.11.2007 ob 17:44
Ja ta levi je sedež uprave pizzerije Luigi,desni pa sedež uprave poslovnega bazarja.Ja eni se hitro širijo le tako naprej!
Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Nedelja
od 6 do 10 °C

Ponedeljek
od 5 do 10 °C

Torek
od 6 do 14 °C

Sreda
od 4 do 15 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat