| 

Uporabne informacije

Poslovna darila

Poslovna darila

Čas božičnih in novoletnih praznikov se približuje s svetlobno hitrostjo. Ker je to čas obdarovanja svojih najbližjih v domačem krogu kot tudi svojih delovnih kolegov in poslovnih partnerjev, vam sigurno kdaj pa kdaj tudi zmanjka idej, kakšna darila kupiti za vse. Verjetnost, da zmanjka zamisli za obdarovanje domačih, je manjša, saj vam običajno kar sami povedo, kaj si želijo. Pri poslovnem obdarovanju pa je zgodba malce drugačna. Z darilom poslovnemu partnerju želite poleg podarjanja samega darila, z njim tudi predati neko sporočilo. To sporočilo je lahko izkaz vašega uspešnega poslovanja, medsebojnega sodelovanja, morda z njim želite izpostaviti svojo dejavnost, ali predstaviti novo poslovno potezo, s katero se boste v prihodnje ukvarjali. Poslovno darilo je vedno več kot le "majhna pozornost". Tako za darovalca kot za obdarjenca. Zato se je smotrno potruditi pri izbiri poslovnega darila, saj se vas bodo v primeru domiselnega in zares namenskega darila, obdarjenci po njem tudi spominjali. Morda nekaj praktičnih nasvetov pri izbiri poslovnih daril, če želite biti izvirni in če z darili zares želite doseči želeni učinek:
- nikar se z darili preveč ne ponavljajte in ne podarjajte vsako leto enakih daril,
- darila naj bodo koristna za uporabo, prepoznavna - preveč nenavadna in inovativna darila, ki potrebujejo "razlago" ali navodila za uporabo običajno končajo v košu,
- po drugi strani pa ne bodite pri obdarjanju preveč dolgočasni in klišejski,
- razmislite o različnih darilih za moške oziroma za ženske,
- darila naj ne bodo preveč intimna, vsiljiva.
Seveda pa lahko pri darilih turi "rangirate" pomembnost svojih poslovnih kolegov in partnerjev, ter jim namenite posebna darila, za katera ste pripravljeni odšteti tudi več denarja. Takšnih poslovnih daril verjetno ne podarjate v večjem številu in ravno zato jim lahko posvetite še več časa in se odločite za zelo namenska, specifična darila za konkretnega obdarovanca.

Poslovna darila so v bistvu marketingška poteza. Z njimi promovirate svoje podjetje in vse kar z njim predstavljate. Zato naj vam izbira poslovnega darila ne bo v breme in zadnja stvar, na katero mislite. Na darila se ne spomnite tik pred zdajci, ko bodo božični prazniki trkali že na vaša vrata, pač pa si vzemite čas in morda boste prijetno presenečeni nad njihovim učinkom.

Če se še niste odločili in kupili poslovnih daril vam v pomoč navajamo nekaj možnih dobaviteljev in prodajalcev poslovnih, promocijskih ter protokolarnih daril.

Art Present d.o.o. Ferrarska 30, Koper www.art-present.si
Darila Rokus d.o.o. Gosposvetska c. 2, Ljubljana www.darila.com
Design Koželj d.o.o. Planinska vas 44, Sevnica www.design-kozelj.com
Eurograf d.o.o. Štrbenkova 6, Velenje www.eurograf.si
Euroton d.o.o. Šmartinska 152, Ljubljana www.euroton.si
Eurotrade Commerce d.o.o. Kersnikova 12, Ljubljana www.eurotrade.si
Eurotrend promo d.o.o. Cesta Ljubljanske brigade 9a, Lj. www.eurotrend.si
Gropik d.o.o. Teharska 41, Celje www.gropik.si
Oskar Kogoj Nature Design Galerija Miren, Miren 125, Miren www.oskarkogoj.com
Razvedrilo d.o.o. Brnčičeva 31, Ljubljana  www.razvedrilo.si
Reccom d.o.o. Stegne 21, Ljubljana www.reccom.si
Saje d.o.o. Borovec 33, Trzin www.saje.si
Studio anan d.o.o. Ulica Polonce Čude 1, Ljubljana www.anan-promotion.si


Urška Č.
Vir: Spletne strani ponudnikov poslovnih daril

sorodni članki