| 

Posel in moda

Obvezna oprema za popotnike in poslovneže na dopustu

Obvezna oprema za popotnike in poslovneže na dopustu

15.05.2008 ob 19:50

Ni pomembno, če se na poti sproščate z gledanjem najnovejšega filma, poslušanjem glasbe, celo reševanjem delovnih obveznosti ali pa le spokojnim spanecem. Na letalu, vlaku ali v avtomobilu vam bo pri tem v veliko pomoč predstavljena hi-tech oprema. Podjetniki, ki bodo tudi v letošnjem poletju veliko potovali, bodo na svoj seznam želja gotovo uvrstili vsaj eno od naslednjih igrač (ali pa si bodo željo uresničili kar sami).

 

 

 

 

Bose QuietComfort 3 akustične slušalke
Nadležen zvok letalskega motorja vas ne bo več motil, če si boste omislili par Bose QuietComfort 3 slušalk, ki s pomočjo mikrofonov elektronsko filtrirajo in odstranijo nezaželene zvoke. Poleg tega so tudi manjše in bolj uobne kot prejšnje verzije.
www.bose.com, $349

Philipsov prenosni DVD predvajalnik PET320

Ne zanašajte se na izbor filmov vaše letalske družbe, če lahko gledate svoje najljubše uspešnice kar v svojem naročju. Philips je stil prenosnega CD-predvajalnika (Discmana) uporabil pri zasnovi DVD predvajalnika z vgrajenim zaslonom na pokrovu. Akumulator zdrži 2.5 do 3.5 ur, kar zadošča za ogled enega filma brez polnjenja. Služi pa seveda tudi kot CD predvajalnik, mp3 pedvajalnik, pregledovalnik slik, ima pa tudi A/V izhod.
www.philipsusa.com, $129.99

Nintendo DS Lite

Zgledujte se po svojih (ali sosedovih) otrocih, ki si dolgočasno pot krajšajo z igranjem videoigric. Nintendova konzola omogoča Wi-Fi igranje, ima dvojni zaslon in kompakten design. Ne pozabite tudi na igre, kot so Brain Age, Final Fantasy III in Tetris DS.
www.nintendo.com, $129.99

Apple iPod

Čeprav je iPod dobil že vrsto konkurentov, pa za prenosno glasbo ostaja številka ena Applov video iPod s 30 ali 60 GB, da boste lažje preživeli dolgo vožnjo.
www.apple.com, $79-$349

Lenovo ThinkPad X60s

Ker niste edini, ki mora delati tudi med prazniki, vam bo v pomoč ta ultra prenosnik, ki bo poskrbel, da boste vedno in povsod v stiku z delom. Z 10.5 inčnim zaslonom, Duo Core procesorjem boste brez polnjenja lahko nemoteno delali do 8 ur.
www.lenovo.com, $2,100-$2,300

Litebook Elite 

Litebook predstavlja potencialno zdravilo za "jet lag", težave, ki jih ima telo zaradi časovne razlike. Ko prispete na cilj potovanja, si Litebook pristavite k očem in v 60 minutah boste občutili povišanje nivoja energije in pripravljenosti. Po daljšem obodbju vam bo žarek pomagal uravnati ritem z novim časovnim pasom.
www.litebook.com, $199

iGo 130
Znebite se vseh posameznih adapterjev za vaš prenosni računalnik, mobilni telefon ali iPod, in si omislite alternativo - iGo! Priročno napravico boste dobili v kompletu z vsemi pripadajočimi kabli za klasične vtičnice, za uporabo na letalih, ladjah, v avtomobilih, ter z navodili in napotki za uporabo z vsemi napravami.
www.igo.com, $149.99

Slingbox

Če gledanje domačih filmov pri babici ves vikend ni vaša ideja preživljanja dopusta, potem si privoščite Slingbox. En konec spojite z domačo širokopasovno povezavo, drugi konec pa s prenosno napravo, kot je naprimer vaš prenosnik, dlančnik ali celo mobilni telefon, in lahko boste spremljali vse priljubljene tv programe, kamorkoli že boste šli. Model Slingbox pro je opremljen celo za HD video predvajanje.
www.slingmedia.com,$179.99 do $249.99

Garmin Nuvi 660

Izbrano počitniško destinacijo boste veliko hitreje našli z Garminovo GPS napravico, ki jo lahko montirate v avto ali pa spravite v žep torbice. Nuvi 660 z odličnim interaktivnim zemljevidom omogoča načrtovanje in navigacijo poti z vsemi aktualnimi obvozi.
www.garmin.com, $899

Sony prenosni bralnik

Včasih pa vse visokotehnološke igrače ne odtehtajo užitka pri branju knjige. Vendar, namesto da na pot tovorite vse dele Gospodarja prstanov, si jih lahko preprosto naložite na Sonyjev Reader – napravico, ki lahko sprejme okrog 80 knjig, uporablja pa izum E Ink, ki poskrbi za lahko berljive strani, s teksom, ki je kar najbolj podoben tiskanemu.
www.learningcenter.sony.us, $349.99Tina P.
Vir: BusinessWeek

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 14 do 29 °C

Četrtek
od 16 do 30 °C

Petek
od 16 do 26 °C

Sobota
od 15 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat