| 

Posel in moda

Zobni vsadki v različnih premazih, velikostih in zatičih

Zobni vsadki v različnih premazih, velikostih in zatičih

30.12.2019 ob 15:39

Zobni vsadki se med seboj razlikujejo tudi po določenih tehničnih lastnostih in tehnologijah, ki so primerne za zdravljenje manjkajočih zob. Prav zato je pomembno, da se pacient pred pričetkom zdravljenja posvetuje z zobozdravnikom o najbolj ustreznih implantatih, njihovi kakovosti, lastnostih in drugih značilnostih. V protetiki se implantati delijo v različne vrste.

Najbolj razširjeno uporabo je mogoče opaziti pri endostealnih protetičnih nadomestkih, ki se pričvrstijo v čeljustno kost in poustvarjajo naravno korenino zoba. Subperiostealni izdelki pa se uporabljajo pri pacientih, ki se soočajo z izgubo čeljustne kosti. Na voljo so tudi enostopenjski ali žigotični protetični nadomestki, ki se namestijo globoko v kost, pri čemer se tkivo dlesni na zgornjem robu zapre s šivi. Implantati pa se razlikujejo tudi po drugih lastnostih.

Zobni vsadki v različnih premazih

Čeprav je večina implantatov oziroma vijakov izdelana iz titana ali pa iz titana v kombinaciji s cirkonijem, se njihova površina lahko razlikuje. Kakovost premazov je pomembna zato, ker materiali vplivajo na dolgoročno integracijo vijaka v čeljustni kosti in na stabilnost umetne korenine. Porozni premazi prispevajo k večjemu stiku s kostjo, v primerjavi s strojno obdelano površino iz titana. Drugi premazi vključujejo peskano, kislo jedkano in hrapavo površino ali pa titanovo površino z mikroskopskimi delci ali plazmo. Na voljo pa so tudi prevleke iz hidroksija s plazmo ali cirkonijem.

Implantati z različnimi oblikami zatičev

Protetični nadomestki se razlikujejo tudi po obliki oziroma vrsti glave na vijaku, ki služi kot konektor ali zatič, na katerega zobozdravnik namesti naslon in nanj zobno krono. Tako obstajajo tri glavne vrste zatičev: 
  • Notranji šest kotni konektorji: glava vijaka je oblikovana kot šesterokotnik z odprtino, v katero je vstavljen naslon.
  • Zunanji šest kotni zatiči: konektorji na vrhu glave vijaka so oblikovani kot šesterokotniki 
  • Notranji osem kotni konektorji: notranji zatič osmero kotnika ima v glavi vijaka odprtino, v katero je vstavljen naslon. 

Zobni vsadki v različnih velikostih

Implantati so na voljo v različnih velikostih, pri čemer je izbira odvisna od potreb po razmiku in razpoložljivosti čeljustne kosti. Pritrdilni element ima dimenzijo platforme in različno dolžino. Glede na izbiro velikosti se določi tudi lokacija pričvrstitve vijaka v kost. Protetični nadomestki se glede na velikost delijo na:
  • Standardna platforma: velikost od 3,5 mm do 4,2 mm v premeru. To so sorazmerno kratki in ozki vijaki, ki so najpogosteje postavljeni v sprednjem delu ustne votline.
  • Široka platforma: velikost v premeru od 4,5 mm do 6 mm. Ti vijaki so pričvrščeni predvsem v zadnjem delu ustne votline.
  • Mini vijaki z ozko platformo: velikost premera od 2 mm do 3,5 mm. Mini zobni vsadki se uporabljajo predvsem pri pacientih, ki nimajo dovolj prostora med zobnimi koreninami, da bi lahko sprejeli vijake večjih velikosti. Prav tako je ta velikost primerna za paciente z nezadostno gostoto čeljustne kosti.

sorodni članki


Komentarji: 2 

Dodajte komentar


anne | 08.02.2022 ob 01:49
Financiranje poštenega in hitrega

Potrebujete kredit za projekt ali razviti svoje dejavnosti.

Smo finančna institucija, dajemo posojila posameznikom in
podjetjem v finančnih težavah in vse osebe, ki lahko spoštujejo naše klavzule.
Kontakt samo po e-pošti (durantdelphine1@gmail.com), da izkoristijo finančno pomoč.

Naši pogoji posojila so preprosti in dobro opredeljeni.

S 3-odstotno obrestno mero ponujamo posameznike v višini 5.000 € do 20.000.000 EUR .

Če potrebujete posojilo ali naložbo za izvedbo projektov, kot so:

* Osebno posojilo

* Posojilo za komercialno denar

* Negotovo, hitro in preprosto posojilo ...
Kontaktirajte:
durantdelphine1@gmail.com
Naš uspeh pri delu je 100%
morinio | 14.02.2021 ob 15:02
Skupina GLOBAL FINANCE INTERNATIONAL (GFI) odobrava posojila

za znesek med 20.000 in 100.000.000 evri za

izvedba vaših različnih projektov, za vsako zahtevo

pripravljen, prosim

pošljite e-pošto z zahtevkom za posojilo na naš

GFI finančni za:

morinioaguilar@gmail.com

za kakršno koli prošnjo za posojilo

Območje, ki vsebuje priključke
Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 14 do 29 °C

Četrtek
od 16 do 30 °C

Petek
od 16 do 26 °C

Sobota
od 15 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat