| 

Uporabne informacije

Različne lastnosti in funkcije multifunkcijske naprave

Različne lastnosti in funkcije multifunkcijske naprave

02.01.2019 ob 11:06

Kot je razvidno že iz imena, se multifunkcijske naprave nanašajo na naprave, ki so sposobne številnih funkcij. Včasih smo imeli ločeno napravo za tiskanje, drugo za fotokopiranje in tretjo za skeniranje. Danes to ni več potrebno, saj lahko dobimo kar vse v enem. V prispevku bomo predstavili nekaj lastnosti in funkcij, na katere moramo biti pozorni, če se odločamo za nakup novega tiskalnika.

Osnovne lastnosti

Najprej se moramo odločiti, kako spoosbno napravo potrebujemo. Cenovni rangi znotraj katerih lahko izbiramo, so zelo variabilni. Na voljo so nam tako zelo poceni naprave, ki pa so prilagojene le za najosnovnejše funkcije in je njihova kakovost slaba. Imamo pa tudi tiskalnike, ki so primerni za redno pisarniško rabo in so že precej izpopolnjeni. Pa tudi industrijske, ki pa so primerni za nekatere specifične potrebe kot sta npr. 3D tiskanje in UV tisk.

Kriteriji, glede na katere izbiramo

Ko izberemo rang naprav, med katerimi se bomo odločali, smo že korak bližje izbrani. Vedeti moramo, kako pomembna nam je kakovost tiskanja, koliko strani bomo v povprečju natisnili na mesec. Si želimo, da bi lahko na tiskalnik povezali več računalnikov, s katerih bomo lahko izvajali tiskanje?

Tako je treba pri multifunkcijskih napravah preveriti naslednje lastnosti. Kolikšna je vrednost ppm? Gre za število strani, ki jih je tiskalnik zmožen natisniti v eni minuti, torej hitrost tiskanja. Potem se moramo pozanimati, kolikšno je priporočljivo število strani, ki naj bi jih natisnili na mesec. Seveda ni nič narobe, če kdaj pa kdaj malo prekoračimo to vrednost. Vseeno pa glejmo, da se to ne bi zgodilo prepogosto, ker se bo tako tiskalnik hitreje kvaril, po drugi strani pa se bodo tudi stroški tiskanja drastično povišali.

Sodobne multifunkcijske naprave dostikrat omogočajo, da lahko tiskanje izvedemo kar neposredno s pametnega telefona ali tablice. Če nam je to pomembno, potem se prepričajmo, da je to možno tudi s tiskalnikom, ki ga imamo v mislih.

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Torek
od 12 do 25 °C

Sreda
od 13 do 26 °C

Četrtek
od 15 do 23 °C

Petek
od 14 do 21 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat