| 

Postal sem podjetnik

Zakaj je spletno računovodstvo dragocena pridobitev za podjetje?

Zakaj je spletno računovodstvo dragocena pridobitev za podjetje?

03.11.2018 ob 15:00

Spletno računovodstvo podjetjem prinaša številne prednosti. Gre za nekakšno komunikacijsko sredstvo med podjetnikom in računovodjo, ki omogoča usklajenost in preglednost podatkov ter učinkovitejše poslovanje.

Kljub temu, da je marsikateri podjetnik vsaj na začetku skeptičen do uvajanja tehnologij v poslovanje, pa se na dolgi rok skoraj vedno izkaže, da so tovrstne posodobitve prinesle veliko dobrega in olajšale poslovanje. Tako je tudi s spletnim računovodstvom. Dejstvo je, da uvedba digitalnih pripomočkov zagotavlja učinkovitejše poslovanja in prinaša konkurenčno prednost.

Programi spletnega računovodstva pa se med seboj razlikujejo glede na potrebe podjetij. Tako poznamo tiste, ki jih lahko uporabljamo prek spletnega brskalnika, in tiste, ki jih namestimo na računalnik. Nekateri programi so prilagojeni potrebam manjših podjetij, spet drugi pa se bolje obnesejo pri srednje velikih in velikih podjetjih. Nekatere programe za računovodstvo je možno upravljati z osnovnim znanjem računalništva, spet drugi pa zaradi obsežnejšega nabora funkcij zahtevajo naprednega uporabnika.

Bistvena prednost spletnega računovodstva je v tem, da je možen takojšen vpogled v aktualno stanje poslovanja. Če je to področje v preteklosti v pretežni meri služilo poročanju in vodenju evidenc, pa danes predstavlja tudi čedalje bolj pomembno podlago za svetovanje podjetnikom pri poslovanju.

Katere so prednosti spletnega računovodstva?

Ena večjih prednosti se kaže v usklajenosti podatkov, saj imata tako podjetnik kot računovodja takojšen vpogled v aktualno stanje. Podatki so ažurni, saj so v vsakem trenutku povezani z aktualnimi spremembami zakonov in računovodskih standardov. Poleg tega so podatki v tej obliki zelo varni, saj so zaščiteni z gesli, šiframi in požarnimi zidovi. Strežniki, ki hranijo podatke, so zavarovani tudi pred fizično škodo, do katere bi lahko prišlo zaradi pojava naravnih nesreč.

Prednost se kaže tudi v znižanju stroškov na tem področju. Poleg tega pa lahko do podatkov dostopate od kjerkoli. Do podatkov lahko dostopata podjetnik in računovodja. Dostop je možen s posebnim elektronskim certifikatom.

Spletno računovodstvo vam vsekakor prinaša veliko koristi. Poslovanje boste lahko učinkoviteje nadzirali in načrtovali. Podatki pa bodo dostopni le vam in varni pred vdorom.

Vir: mladipodjetnik.si

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 14 do 29 °C

Četrtek
od 16 do 30 °C

Petek
od 16 do 26 °C

Sobota
od 15 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat