| 

Aktualno

V severni Italiji vlada panika: Vzrok za izjemen porast pljučnice v zadnjih dneh je lahko virus iz vodovoda

V severni Italiji vlada panika: Vzrok za izjemen porast pljučnice v zadnjih dneh je lahko virus iz vodovoda

19.09.2018 ob 08:55

V zadnjih dneh na območju severne Italije, v Lombardiji, vlada panika. Vzrok je v tem, da je bilo v roku enega tedna odkritih že 150 primerov pljučnice. Gre za tip pljučnice, ki je lahko smrtno nevaren. Sumi kažejo na to, da bi bil vzrok lahko v virusu, ki so ga okuženi dobili prek vodovodnega omrežja. Prebivalce opozarjajo, naj iz preventivnih razlogov razkužijo filtre. Vodo naj pred uporabo prekuhavajo. Vroča voda naj pred uporabo nekaj časa prosto teče, medtem pa naj bodo okna odprta. Aparat za filtriranje vode je lahko v takih primerih preventivna rešitev, da se izognete nevarnosti.

Vsako leto na svetu za pljučnico boleha 450 milijonov ljudi

Šole, bolnišnice in druge javne ustanove zaenkrat nemoteno delujejo, vendar oblasti razmišljajo o tem, da bi uvedle nekatere preventivne ukrepe, da bi zmanjšali možnosti tovrstnih okužb. Zaradi opozoril prebivalci tega območja večinoma ne uporabljajo več vode iz pipe iz domačega gospodinjstva, ampak se poslužujejo drugih virov. Za pljučnico sicer vsako leto boleha 450 milijonov ljudi v svetovnem merilu. Nekaj manj kot 1 % primerov se tragično konča.

Primer iz Italije nam kaže na to, da lahko kljub sicer dobremu stanju vode iz vodovoda občasno pride do nepričakovanih kontaminacij, ki so lahko usodne za uporabnike. Prav zato je dobro, da se poskrbi za preventivo, še preden pride do kakšnega takega dogodka.

Vodni bari Spring v takih primerih predstavljajo rešitev. Aparat za filtriranje vode namreč zagotavlja, da se iz vode, preden ta prispe do uporabnika, odstrani vodni kamen, klor, bakterije in druge snovi, ki bi lahko predstavljale nevarnost. Aparat za filtriranje vode tako pripomore k bistveno boljši kvaliteti vode in njeni brezhibnosti. S postavitvijo vodnih barov Spring tako vodstvo podjetja zagotavlja svojim zaposlenim, poslovnim partnerjem in strankam praktičen dostop do varne pitne vode.

Vir: 24ur.com

sorodni članki


Komentarji: 1 

Dodajte komentar


Zuzanna | 27.11.2021 ob 07:59
Pozdravljeni, Ali potrebujete sredstva za ustanovitev podjetja? ali kupiti avto ali hišo? Ali potrebujete finančno pomoč iz osebnih razlogov? Svetoval vam bom, da se obrnete na "NOVELTY FINANCE INC", da vam pomaga z zahtevanimi sredstvi, ki jih želite. So prilagodljivi: ponujajo različne možnosti posojil, vključno z zavarovanimi in nezavarovanimi posojili, dolgoročnimi in kratkoročnimi posojili, ki jih je mogoče prilagoditi vašim finančnim potrebam in okoliščinam po subvencionirani obrestni meri 3%. Če potrebujete posojilo v 24 urah, se obrnite na "NOVELTY FINANCE INC" preko tega e-poštnega naslova: (noveltyfinances@gmail.com) ALI kontaktirajte Davina Claire na WhatsApp/Telegram preko: (+447915601531) za več informacij in ustne sestanke.
Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sobota
od 15 do 16 °C

Nedelja
od 11 do 13 °C

Ponedeljek
od 8 do 16 °C

Torek
od 10 do 25 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat