| 

Uporabne informacije

Lektoriranje diplomske naloge

Lektoriranje diplomske naloge

08.08.2018 ob 09:30

Diplomska naloga predstavlja zaključno delo študijskega programa, ki si ga je izbral posameznik. Pomeni tisti zadnji korak, ki še manjka, da študent pridobi želeno stopnjo izobrazbe in vstopi na trg dela. Gre za delo, ki ga študent več ali manj samostojno spiše, pri tem pa uporabi znanje, ki ga je pridobil med študijem. Temo diplomske naloge si študent izbere na podlagi lastnega interesa. Priporočljivo je, da se poda v področje, v katerem si želi v nadaljevanju življenja poklicno delovati. Ko je diplomska naloga že vsebinsko in oblikovno izpopolnjena, je treba besedilo še zlektorirati.

Kako izbrati pravega ponudnika za lektoriranje diplomske naloge?

Lektoriranje diplomske naloge je pametno prepustiti osebi, ki ima ustrezno znanje s tega področja. Gre za diplomanta slovenističnega študija, ki je pridobil vsa potrebna znanja s področja slovničnih pravil. Velikokrat fakulteta zahteva, da se lektor podpiše v nalogo ali na izjavo in na tak način dokaže, da je ustrezno usposobljen za to delo.

Lektoriranje diplomske naloge je tisti zaključni korak, ki omogoči, da je diploma napisana skladno s slovničnimi pravili. Ko se študent odloči za ustreznega lektorja, naj izbere takega, ki mu ne bo zgolj ugodno korigiral diplomske naloge, ampak bo prisotna tudi kakovost. Na voljo so številni ponudniki, ki ponujajo lektoriranje. Prav zato ima posameznik možnost, da izbere tistega lektorja, ki mu bo lahko za določeno ceno ponudil največ.

Večinoma so cene podane v znesku na lektorsko stran. Da bi torej dobili ceno lektoriranja naloge, morate število znakov brez presledkov v diplomski nalogi deliti s 1500 in nato pomnožiti s ceno lektoriranja ene strani. Glede na to, da znesek lahko ni tako nizek, poskrbite za to, da boste s končnim rezultatom res zadovoljni.

Ko je lektoriranje diplomske naloge urejeno, je treba poskrbeti še za tehnični pregled, tisk in vezavo naloge. Ko je vse skupaj zaključeno, sledi še zagovor, pri katerem študent pred komisijo predstavi nalogo in zanjo pridobi oceno.

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sobota
od -1 do 7 °C

Nedelja
od -1 do 7 °C

Ponedeljek
od 4 do 5 °C

Torek
od 1 do 7 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat