| 

Postal sem podjetnik

Enostavno in dvostavno knjigovodstvo ter program za knjigovodstvo

Enostavno in dvostavno knjigovodstvo ter program za knjigovodstvo

05.06.2018 ob 13:48

Knjigovodstvo je zahtevno področje in zahteva številna znanja in to, da smo vedno na tekočem z vsemi novostmi. Program za knjigovodstvo pa je sredstvo, ki lahko bistveno pripomore k temu, da v podjetju to poteka čim bolj tekoče. V grobem knjigovodstvo delimo na dve vrsti in sicer na enostavno in dvostavno.

Razlika med enostavnim in dvostavnim knjigovodstvom

Enostavno knjigovodstvo pomeni, da vse podatke o spremembi finančnega stanja podjetja (prihodki, odhodki) vnesemo le enkrat, pri dvostavnem knjigovodstvu pa vsak podatek vpišemo dvakrat; v evidenco glede na čas nastanka ter v drugo evidenco glede na vrsto nastanka spremembe. Enostavno knjigovodstvo je kot že samo ime pove bolj enostavno, vendar pa je po drugi strani dvostavno knjigovodstvo kljub dvojnemu vpisovanju podatkov bolj pregledno in zanesljivo. Program za knjigovodstvo pa omogoča, da ima uporabnik s tem področjem čim manj dela.

Načeloma se lahko podjetje samo odloči, če bo knjigovodstvo vodilo na enostaven ali dvostaven način. Vendar pa v primeru, ko pa prihodki podjetja na letni ravni presegajo določeno vrednost, potem je uporaba dvostavnega knjigovodstva nujna.

Posebnost pri normiranem s.p.-ju

Pri normiranih s.p.-jih pa se podjetje izogne tako enostavnemu kot dvostavnemu knjigovodstvu. Zanj je obvezno vodenje le evidenc prihodkov. Tudi ob koncu leta za normiran s.p. ni veliko dela, saj ni treba oddati klasičnega končnega poročila, ampak le davčne evidence, pri katerih se navede le končna vrednost vseh prihodkov. Odhodki so že vnaprej predpostavljeni glede na višino prihodkov in sicer 80 % prihodkov.

Program za knjigovodstvo je torej tako v primeru enostavnega kot v primeru dvostavnega knjigovodstva izjemno dragocena pridobitev podjetja, saj na tak način to področje lažje in hitreje obvladuje, bistveno pa se zmanjša tudi možnost nastajanja napak. Za pridobitev takega programa se mora podjetje obrniti na ustreznega ponudnika. Pri tem pa si mora zagotoviti, da se odloči za nekoga, ki ponuja kvaliteten program za knjigovodstvo.

sorodni članki


Komentarji: 2 

Dodajte komentar


Davina Claire | 17.11.2021 ob 20:28
PONUDA ZAJMA IZ NOVELTY FINANCE"
Zdravo!!! Trebate li zajam? Ako da, preporučit ću vam da se prijavite za zajam kod Novelty Finance.

Moje ime je Davina Claire, glavni sam financijski direktor Novelty Finance i možete podnijeti zahtjev za zajam kod moje tvrtke i imati zajam na svom računu u roku od 24 do 48 sati. Primijetio sam da je mnogima tako teško dobiti zajam od svojih lokalnih banaka ili drugih financijskih institucija zbog visoke kamatne stope, nedovoljnog kolaterala, omjera duga i prihoda, niske kreditne ocjene ili bilo kojih drugih razloga.

U NOVELTY FINANCE nudimo rješenja za financiranje. Nudimo sve vrste kredita (osobni zajam, poslovni zajam i mnogi drugi). Nudimo fleksibilne i višestruke mogućnosti zajma, uključujući osigurane i neosigurane zajmove, dugoročne i kratkoročne zajmove koji su prilagođeni vašim financijskim potrebama.

Za upite/pitanja? - (Pošaljite mail na noveltyfinances@gmail.com ili nazovite / WhatsApp putem: +447915601531)

Nastojimo posuđivanje učiniti jednostavnim, praktičnim i pristupačnim.

Naša usluga je vrlo brza, pouzdana i pouzdana, a možete posuditi do 15 milijuna eura uz subvencioniranu kamatnu stopu od 3% godišnje. Mi smo prava tvrtka za kontaktiranje kada vam je hitno potreban zajam.

Nema više vremena čekanja ili stresnih posjeta banci, naša je usluga dostupna 24 sata dnevno. Možete podnijeti zahtjev za kredit bilo kada i bilo gdje na svom prikladnom mjestu pomoću telefona ili prijenosnog računala, sve što trebate učiniti je kontaktirati nas putem
E-pošta: (noveltyfinances@gmail.com) ILI
nazovite i pišite nam na WhatsApp putem: +447915601531

Uvijek smo uzbuđeni što možemo pružiti financijsku potporu.
poslovni programi | 17.09.2020 ob 14:41
tele cene držijo? https://omisli.si/nasvet-strokovnjaka/programska-oprema/poslovni-programi-programska-oprema-za-podjetja-cene-preverjeni-ponudniki/
Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sobota
od 15 do 16 °C

Nedelja
od 11 do 13 °C

Ponedeljek
od 8 do 17 °C

Torek
od 10 do 25 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat