| 

Moja pisarna

Tiskanje v podjetju – kako znižati stroške?

Tiskanje v podjetju – kako znižati stroške?

17.03.2018 ob 10:45

Tiskanje je pogosto opravilo v vsaki pisarni, ki lahko predstavlja tudi pomemben vir stroškov. Ker si vsak podjetnik prizadeva, da bi stroške v podjetju čim bolj znižal, je pametno tudi temu področju nameniti posebno pozornost.

Nakup tiskalnika in kartuš

O varčevanju na račun tiskanja je pametno premisliti še preden investiramo v nakup tiskalnika. Glede na potrebe po tiskanju se tako odločimo za tak tiskalnik, ki nam bo predstavljal najnižje stroške delovanja. Tako je lahko nakup tiskalnika, ki omogoča le tiskanje črno-belih strani, dobra odločitev, če v barvah ne nameravamo tiskati, saj so taki tiskalniki dosti cenejši od barvnih.

Tiskalniki se razlikujejo tudi v tem, kakšne kartuše lahko vanje vstavljamo. V nekatere vstavimo le dve kartuši (barvno in črno-belo), nekateri pa so narejeni tako, da je vsaka barva v svoji kartuši. To je lahko boljša varianta iz tega vidika, da lahko vsako od barv porabimo do konca in viškov ne mečemo stran. Imamo pa tudi možnost, da se odločimo za nakup tiskalnika brez kartuš. V tem primeru črnilo dodajamo v za to prilagojen prekat. Ker embalaža kartuše lahko predstavlja pomemben strošek, se na tak način temu izognemo in dokupujemo le črnilo v posebnih vrečkah.

Ko nabavljamo nove kartuše, ni nujno, da posežemo po tistih, katerih znamka je enaka kot znamka tiskalnika. Lahko se odločimo za nakup primerljivih kartuš drugih proizvajalcev. Take kartuše so običajno cenejše. Njihova kakovost pa pri tem ni bistveno slabša. Take kartuše običajno tudi zdržijo za daljše obdobje uporabe.

Tiskanje na dnevni ravni

Tudi, ko že imamo v pisarni tiskalnik in nakupljene kartuše, lahko veliko naredimo za znižanje stroškov tiskanja na dnevni ravni. Za tiskanje lahko izberemo manjšo in ožjo pisavo. Ob tiskanju med možnostmi izberemo ekonomični način tiskanja. Če ni take potrebe po barvnem tiskanju, se lahko odločimo za črno-belo, s čimer bodo stroški tiskanja nižji. V vsakem primeru pa je najbolje, če do tiskanja sploh ne pride, če ni potrebe po tem. Dokument lahko preletimo le preko računalniškega ekrana ali pa ga preko elektronske pošte posredujemo želenemu naslovniku.

sorodni članki


Komentarji: 3 

Dodajte komentar


Krediti in naložbe | 16.05.2022 ob 13:55
Krediti in naložbe
Pozdravljeni, jaz sem g. Marjan Tetičkovič, strinjam se, da vam pomagam pri vseh vaših finančnih in investicijskih potrebah v znesku od 5.000 € do 10.000.000 € po stopnji 3 % na mesec v obdobju od 1 do 30 let. kontaktirajte me, če vas zanima. Elektronski naslov: tmarjan24@gmail.com
WhatsApp: +38630762694
Viber: +38671391409
dr james eric | 19.04.2022 ob 13:35
Get help for all your financial problems. Contact Union Solutions to access a wide range of loan facilities. Contact for more information: financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks
Davina Claire | 17.11.2021 ob 20:28
PONUDA ZAJMA IZ NOVELTY FINANCE"
Zdravo!!! Trebate li zajam? Ako da, preporučit ću vam da se prijavite za zajam kod Novelty Finance.

Moje ime je Davina Claire, glavni sam financijski direktor Novelty Finance i možete podnijeti zahtjev za zajam kod moje tvrtke i imati zajam na svom računu u roku od 24 do 48 sati. Primijetio sam da je mnogima tako teško dobiti zajam od svojih lokalnih banaka ili drugih financijskih institucija zbog visoke kamatne stope, nedovoljnog kolaterala, omjera duga i prihoda, niske kreditne ocjene ili bilo kojih drugih razloga.

U NOVELTY FINANCE nudimo rješenja za financiranje. Nudimo sve vrste kredita (osobni zajam, poslovni zajam i mnogi drugi). Nudimo fleksibilne i višestruke mogućnosti zajma, uključujući osigurane i neosigurane zajmove, dugoročne i kratkoročne zajmove koji su prilagođeni vašim financijskim potrebama.

Za upite/pitanja? - (Pošaljite mail na noveltyfinances@gmail.com ili nazovite / WhatsApp putem: +447915601531)

Nastojimo posuđivanje učiniti jednostavnim, praktičnim i pristupačnim.

Naša usluga je vrlo brza, pouzdana i pouzdana, a možete posuditi do 15 milijuna eura uz subvencioniranu kamatnu stopu od 3% godišnje. Mi smo prava tvrtka za kontaktiranje kada vam je hitno potreban zajam.

Nema više vremena čekanja ili stresnih posjeta banci, naša je usluga dostupna 24 sata dnevno. Možete podnijeti zahtjev za kredit bilo kada i bilo gdje na svom prikladnom mjestu pomoću telefona ili prijenosnog računala, sve što trebate učiniti je kontaktirati nas putem
E-pošta: (noveltyfinances@gmail.com) ILI
nazovite i pišite nam na WhatsApp putem: +447915601531

Uvijek smo uzbuđeni što možemo pružiti financijsku potporu.
Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sobota
od 15 do 16 °C

Nedelja
od 11 do 13 °C

Ponedeljek
od 8 do 16 °C

Torek
od 10 do 25 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat