| 

Postal sem podjetnik

Kako izbrati najboljši pisarniški printer?

Kako izbrati najboljši pisarniški printer?

28.11.2017 ob 15:08

Sodobni pisarniški printer poleg standardnega tiskanja omogoča še ostale najrazličnejše funkcije, zato se take naprave imenujejo tudi multifunkcijske naprave. Tako z njimi lahko skeniramo dokumente, jih kopiramo in tako dalje.

Brizgalni ali laserski pisarniški printer?

To je prvo vprašanje, ki si ga morate zastaviti, ko razmišljate o nakupu multifunkcijske naprave. Izbira je odvisna od tega, kaj potrebujete in kolikšne stroške z nakupom si še lahko privoščite. Če vam je pri tiskanju pomembna dobra kvaliteta natisnjenih fotografij, je brizgalni tiskalnik edina prava opcija. Če večinoma tiskate v črno-belih odtenkih, je bolje kupiti laserski tiskalnik, s katerim si boste tudi znižali stroške tiskanja na dolgi rok.

Brezžična povezava in tiskanje z mobilnih naprav

Brezžična povezava z internetom je omogočena že pri večini tiskalnikov, ne pa pri vseh, zato morate biti na to pozorni, ko kupujete tiskalnik. Tudi če te možnosti za enkrat še ne potrebujete, jo boste mogoče kasneje, zato je bolje, če jo imate.

V zadnjih letih so se na trgu pojavile naprave, ki omogočajo tiskanje tudi z mobilnih (androidnih) naprav, kar je prava revolucija. Če nameravate pri delu tiskati s pametnega telefona ali tablice, je vsekakor to pomembna prednost za vas. Prepričajte se, če je omogočena pri izbranem pisarniškem printerju.

Stroški tiskanja

Ne posezite takoj po cenejšem tiskalniku le zato, ker je investicija nižja. Zelo pomemben podatek je tudi ta, koliko vas bo stalo tiskanje s posameznim tiskalnikom (kakšne stroške s črnilom boste imeli na natisnjeno stran). So pa ti podatki lahko lažni. Če je priložen certifikat, temu lahko zaupate. Je pa seveda ta številka zelo različna glede na to, če tiskate navadne dokumente ali fotografije (stroški so v tem primeru dosti višji). Če imate namen tiskati velike količine papirja, je vsekakor ta podatek zelo pomemben za vas.

Kartuše

Večina brizgalnih pisarniških printerjev zahteva za vsako barvo svojo kartušo. Najcenejši tiskalniki še vedno omogočajo kartušo, ki ima tri barve v eni (modra, rumena in rdeča). To pomeni, da boste morali zamenjati celotno kartušo, ko boste porabili eno od barv, kar je potratno. Če veliko tiskate barvno, je vsekakor bolje posegati po tiskalniku z ločenimi kartušami, kjer boste lahko vsako od barv porabili do konca.

Vir: computershopper.com

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 14 do 29 °C

Četrtek
od 16 do 30 °C

Petek
od 16 do 26 °C

Sobota
od 15 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat