| 

Postal sem podjetnik

Poslovni prenosniki - kako izbrati pravega zase?

Poslovni prenosniki - kako izbrati pravega zase?

23.11.2017 ob 13:17

Prenosniki so naprave, brez katerih si ne predstavljamo več življenja in poslovanja. Če kupujete nov prenosnik za svoje podjetje, pa ne veste, katerega izbrati, vam bodo spodnji nasveti gotovo prišli prav. Verjetno si želite prenosnik, ki bo vzdržljiv, močen in lahek za uporabo. Najboljši prenosniki so tisti, ki ponujajo boljšo varnost, večjo kvaliteto in učinkovito uporabo.

Kateri operacijski sistem izbrati?

Na razpolago imate naslednje možnosti: Mac, Windows in Crome. Najbolj fleksibilen je Windows. Windows ponuja široko paleto možnosti za uporabo. Njegova zadnja verzija Windows 10 ponuja številne izboljšave v primerjavi z Windows 7 in 8. Če se boste odločili za MacBooks, boste zraven dobili sistem Mac. Ponuja podobne funkcije kot Windows 10. Crome je preprost in varen, ampak omejen za uporabo.

Funkcija 2 v 1

Čedalje večja ponudba je prenosnikov, pri katerih lahko spreminjate položaj računalnika. Lahko ga postavite navadno, v obliki šotora, tablice ali kako drugače. Če spreminjanje položajev ne predstavlja posebne prednosti za vas, boste z nakupom klasičnega računalnika na boljšem, saj boste prihranili nekaj denarja.

Tipkovnica

Pomembno je, da je tipkovnica prenosnika dobro ergonomsko oblikovana sploh, če imate namen za računalnikom presedeti velik del časa. Tipke naj bodo dovolj razmaknjene med sabo. Upravljanje z miško naj bo čim bolj tekoče in naravno. Za poslovno uporabo je priročna tudi tipka med črkama G in H. Na tak način lažje prilagajate pogled in vmes tipkate, brez da bi vam bilo treba prestavljati roko gor in dol.

Pomnilnik (RAM)

Nekateri nizkocenovni prenosniki vsebujejo le 2 GB RAM-a, kar je premalo. Izberite takega, ki ima vsaj 4 GB oziroma 8 GB, če so vaše potrebe večje. Po drugi strani je za večino uporabnikov posegati po 16 GB čisto nepotreben presežek.

Prikaz

Več pikslov kot ima računalnik, bolj natančen je pogled na ekran, bolj ostre so slike. Večina prenosnikov ima to vrednost 1366 x 768, vendar če si lahko privoščite, vam ne bo žal, če boste odšteli nekoliko več denarja in si privoščili 1920 x 1080 oziroma HD. Če se boste odločili za še večjo vrednost, bo sicer prikaz še toliko boljši, se bo pa na ta račun poraba energije znatno zvišala, kar bo tudi skrajšalo življenjsko dobo baterije.

Vir: laptopmag.com

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 14 do 29 °C

Četrtek
od 16 do 30 °C

Petek
od 16 do 26 °C

Sobota
od 15 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat