| 

Postal sem podjetnik

Mini blagajna za male podjetnike

Mini blagajna za male podjetnike

18.10.2017 ob 13:36

Že samo ime mini blagajna pove, da gre za sistem, ki ga uporabljajo tisti, ki se ukvarjajo z manjšimi posli. Strokovnjaki tako menijo, da je tovrstna blagajna namenjena za tiste podjetnike, ki občasno izdajajo račune in tudi take, ki dnevno nimajo veliko gotovinskih računov. To pomeni, da jih imajo tam do nekje deset na dan. Do sedaj so taki uporabljali vezano knjigo računov. V nadaljevanju pa je na vrsti mini blagajna.

Gre za brezplačno aplikacijo, pripravljeno s strani FURS

Mini blagajna je v resnici brezplačna aplikacija, ki jo je za vse uporabnike pripravil FURS. Vsem je dostopna na določenem spletnem naslovu. Deluje pa tako na računalnikih kot tudi na tablicah. Njena uporaba je po večini izjemno enostavna. Vse procese pa lahko pred uporabo izvedemo povsem sami.

Pred pričetkom uporabe so potrebni posamezni koraki

Mini blagajna je sistem, ki zahteva, da moramo pred pričetkom uporabe izvesti določene korake. Najprej moramo pridobiti t. i. namensko digitalno potrdilo. Preko določenega sistema, ki se imenuje eDavki nato v zelo kratkem času dobimo pomembno obvestilo s točno določeno referenčno številko in tudi geslo, da lahko digitalno potrdilo prevzamemo. Nato moramo iti na točno določeno spletno povezavo, kjer se nam odpre okno, v katerega seveda vnesemo referenčno številko in pa tudi geslo. Nato prevzamemo digitalno potrdilo, in sicer na tisti napravi, na kateri bomo uporabljali omenjeno mini blagajno. Pred njeno uporabo moramo nujno sprejeti tudi t. i. Internetni akt in napraviti še nekaj podrobnosti. In nato lahko že začnemo z njeno uporabo.

Nekateri imajo z navodili težave

Rekli pa bomo, da smo v resnici lahko veseli, da imamo splet. Če imamo namreč težave, ko nameščamo mini blagajno, lahko na spletu v obliki videa preverimo, kako se stvari streže. Po tem pregledu bomo zagotovo vedeli, kako ravnati, preden je mini blagajna zares v naših rokah.

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 14 do 29 °C

Četrtek
od 16 do 30 °C

Petek
od 16 do 26 °C

Sobota
od 15 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat