| 

Postal sem podjetnik

Prednosti tiskanja v širokem formatu

Prednosti tiskanja v širokem formatu

27.04.2017 ob 23:36

S tem, ko se poslovanje vse bolj seli na splet, se zmanjšuje tudi potreba po tiskalnikih. A papir se še ne poslavlja. Za nekatere preskok na digitalne alternative preprosto ne pride v poštev, saj njihovo poslovanje temelji prav na tiskanju. Ti podjetniki bodo koristili prednosti naprednih tiskalnikov in drugih naprav, ki so nepogrešljive v tiskarnah, šolah, pisarnah in drugje. Posebej zahtevni uporabniki na teh delovnih mestih se bodo poslužili tiska v širokem formatu s profesionalnimi napravami, kot je na primer širokoformatni tiskalnik canon, ki zagotavljajo osupljive rezultate!

Tisk širokega formata prinaša predvsem eno posebej opazno prednost – širok format. Velike dimenzije tiskanja so nuja za marsikaterega uporabnika, pa tudi če velikost ni kritično pomembna je vedno dobro imeti svobodo pri izbiri dimenzij motivov za tisk. Tiskalniki za takšno tiskanje omogočajo dobesedno več od klasičnih pisarniških naprav – tisk širokega formata dopušča uporabo bistveno večjih dimenzij papirja, od velikosti formata A3 naprej, vse do večmeterskih rol papirja.

Mnogi tiskalniki za tisk širokega formata omogočajo tudi več prilagodljivosti pri izbiri materiala, na katerega želite tiskati. Posebej prilagodljivi so v tem oziru ploski tiskalniki, ki imajo veliko površino in vsestransko tiskalno glavo. Tiskajo lahko na praktično vse vrste materialov, od papirja in kartona do kovine, usnja in stekla. Nekatere naprave so seveda specializirane zgolj za tisk na določene materiale, a izbira je dovolj široka, da lahko vsak najde specializirano ali večfunkcijsko napravo za svoje potrebe.

Tisk širokega formata mora vedno zagotavljati zadostno kakovost tiska, saj ta pri večjih dimenzijah še bolj izstopa. Napredne naprave so zelo precizne in zagotavljajo popolnoma ostre motive tudi v večjih dimenzijah, kar je odlično za tiskanje propagandnega materiala, informacijskih plakatov, tabel in podobnih zadev, seveda pa pride kakovost tiskanja še kako prav v vsakem primeru. Tisk širokega formata torej prinaša še vse kaj drugega kot le velike dimenzije natisa!

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Petek
od 14 do 20 °C

Sobota
od 12 do 24 °C

Nedelja
od 13 do 24 °C

Ponedeljek
od 14 do 20 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat