| 

Moja pisarna

Zanesljivo poslovno tiskanje

Zanesljivo poslovno tiskanje

16.04.2017 ob 16:46

Pri tiskanju imamo zelo različne potrebe, kar pomeni, da ni možno podati univerzalnega recepta za učinkovito tiskanje in dolgoročno zadovoljstvo s tem opravilom. Za osebno rabo običajno ni tako pomembno, da so natisnjeni dokumenti posebej kakovostni ali da je tiskalnik zelo hiter, v poslovnem svetu pa je to spet drugače. Vseeno pa lahko izluščimo nekatere dejavnike, ki prispevajo k večjemu zadovoljstvu pri poslovnem tiskanju.

Zanesljivost in učinkovitost

Med glavnimi odlikami poslovnega tiskalnika je gotovo zanesljivost. Takšne naprave običajno kupujemo z mislijo na dolgoročno uporabo, kar bodo še posebej razumeli zahtevnejši uporabniki – glede na cene naprednih naprav si preprosto ne moremo privoščiti, da bi vsako leto kupovali nov tiskalnik. Zanesljivost pomeni, da bo tiskalnik svoje delo dolgo opravljal brez težav, tako kot mora. Brez zatikanja papirja, razlitja barv, izpadov delovanja in podobnih zapletov, ki lahko na dolgi rok zelo pokvarijo uporabniško izkušnjo.

Učinkovitost pa meri predvsem na cenovno ugodnost dolgoročnega tiskanja. Učinkovit tiskalnik bo varčen s potrošnim materialom, tako da stroški papirja in kartuš oziroma tonerja ne bodo v veliko breme podjetju. Cenovno ugodni tiskalniki pogosto uporabljajo zelo drage kartuše, kar za osebno rabo ni težava, a pri redni poslovni uporabi cena potrošnega materiala hitro povsem zasenči ceno same naprave.

Kakovost tiskanja

Pri poslovnem tiskanju je vsekakor pomembna tudi kakovost tiskanja, čeprav je to precej odvisno od potreb posameznega podjetja. Če se tiska za stranke ali poslovne partnerje, je vsekakor treba poskrbeti, da so dokumenti brezhibni in lepo natisnjeni.

Kakovost tiskanja je pogosto obratno sorazmerna z drugimi odlikami tiskalnika, na primer s hitrostjo tiskanja in varčnostjo, zato je treba na tem področju včasih poiskati optimalen kompromis. A pri sodobnih napravah je kakovost skoraj vedno povsem zadovoljiva, tako da ni težko najti odlične rešitve za vsakogar. Izjema so seveda posebej zahtevni uporabniki, ki pa tako ali tako izbirajo med naprednejšimi naparavami.

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 14 do 29 °C

Četrtek
od 16 do 30 °C

Petek
od 16 do 26 °C

Sobota
od 15 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat