| 

Postal sem podjetnik

Kako si zagotoviti uspeh v poslovnem svetu?

Kako si zagotoviti uspeh v poslovnem svetu?

10.03.2017 ob 16:26

Vsak nadobudni podjetnik si želi začrtati kar se da uspešno pot, ki bi brez večjih težav prinašala neprestano poslovno rast in seveda rast dobička. Kljub temu, da je to cilj praktično vsakega podjetja, pa v praksi to le redkim uspe. Zato se morajo tisti, ki šele stopajo na poslovno pot, zgledovati po uspešnih podjetjih in se vprašati, zakaj je tem uspelo, drugim pa ne.

En izmed dejavnikov, ki ga odkrijemo pri takšnem spraševanju, je načrtovanje, ki pogosto uide pozornosti ob pravem času. Izdelava poslovnega načrta je nujen korak pred začetkom poslovne poti – že pred ustanovitvijo podjetja je treba vedeti, kaj skriva prihodnost, dobro zastavljen načrt pa vsebuje še mnoge druge neprecenljive informacije.

Ne začenjajte v nizkem štartu

Uspešno poslovanje podjetja je bolj podobno maratonu kot sprintu. Brezglavi skok v poslovanje ne vodi daleč, veliko bolje je začeti počasi in premišljeno. Tu pride v igro poslovni načrt. Ta namreč že v izhodišču postavi ogrodje novemu podjetju. Določa njegovo vizijo in dolgoročne cilje, torej oblikuje idejno zasnovo za prihodnost, hkrati pa se loti tudi konkretnih težav – predvidi zahteve in potrebe, ki bodo nastale pri delovanju, seveda predlaga tudi rešitve.

S takšnimi ugotovitvami in projekcijami bo kakovosten poslovni načrt bistveno pripomogel pri poslovanju podjetja v začetni fazi. Pri tem je najbolj pomembno, da se v načrt zapiše organizacijska struktura podjetja, naloge in odgovornosti zaposlenih ter druge podrobnosti, ki morajo biti na mestu, da se lahko delovanje podjetja začne brez težav.

Za vse to poskrbi poslovni načrt, ki je celovit in uporaben dokument za vsako podjetje. Ne samo nova, tudi uveljavljena podjetja bodo s konkretnim načrtom lažje delovala in ostala na pravi poti uspeha in širitve. Seveda se tem podjetjem priporoča redno obnavljanje in posodabljanje poslovnega načrta glede na delovanje v praksi.

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Četrtek
od 15 do 22 °C

Petek
od 15 do 20 °C

Sobota
od 10 do 22 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat