| 

Postal sem podjetnik

Podjetniki: vam je blizu delo od doma?

Podjetniki: vam je blizu delo od doma?

28.02.2017 ob 14:49

Mnogi samostojni podjetniki se ukvarjajo z dejavnostmi, ki ne zahtevajo velikih skladišč, pisarn in podobnih prostorov. Pravzaprav ne potrebujejo niti ločenih poslovnih prostorov, temveč lahko vse obveznosti, povezane s poslovanjem, opravljajo kar od doma. Enako velja za mikropodjetja in mnoga druga podjetja.

Zakonodaja takšno poslovanje dopušča, saj je možno poslovati kar z domačega naslova, v poštev pa pridejo tudi nekatere ugodne alternative, na primer virtualna pisarna.

Poslovanje z domačega naslova

Kot poslovni naslov podjetja se lahko pri registraciji navede domači naslov, a ne prav v vsakem primeru. Morda bi se zdelo, da je takšna rešitev optimalna za tiste, ki želijo celoten postopek opraviti kar se da hitro in brez komplikacij, a v nekaterih primerih ni tako. Še posebej tisti, ki živijo v večstanovanjskih zgradbah, bodo morali pred začetkom poslovanja zadostiti nekaterim pogojem. Najprej je treba pridobiti uporabno dovoljenje, ki ga mora imeti vsak objekt, v katerem se nahajajo poslovni prostori, razen v nekaterih specifičnih primerih. V večstanovanjskih zgradbah je treba pridobiti soglasja etažnih solastnikov, posebej soglasja sosedov, obvestiti je treba tudi upravnika in najemodajalca, če gre za najemniško stanovanje. A seveda niti to ni dovolj, če želite opravljati dejavnosti, ki ne spadajo v kategorijo tihih dejavnosti, ali pa če je za vašo dejavnost zakonsko zahtevan ločen poslovni prostor.

Delo od doma z ločenim poslovnim naslovom

Virtualna pisarna omogoča, da uporabljate ločen poslovni naslov, a delate od doma. V mnogih primerih ta rešitev prinaša dobrodošle prednosti – ni treba skrbeti za dovoljenja in soglasja, ni treba plačevati dragih najemnin in nasploh ni komplikacij, ki pogosto spremljajo tovrstne birokratične opravke. Poleg tega virtualna pisarna omogoča, da stranke in partnerji vaše podjetje najdejo na privlačnem poslovnem naslovu, kamor seveda lahko sprejemate tudi pošto. Nekateri ponudniki te storitve omogočajo tudi uporabo konferenčne sobe za sestanke in celo rabo pisarn na naslovu.

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Ponedeljek
od 16 do 31 °C

Torek
od 13 do 24 °C

Sreda
od 12 do 27 °C

Četrtek
od 14 do 30 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat