| 

Postal sem podjetnik

Enostavni nasveti za uspešno organiziranost dela

Enostavni nasveti za uspešno organiziranost dela

16.02.2017 ob 09:55

Verjetno eden izmed najpogostejših izgovorov mnogih podjetnikov je ta, da na svetu ni dovolj časa, in da je posledično pomanjkanje le tega krivo za ne dokončanost dela ali celo za neuspeh. Vendar vsi tisti, ki so organizirani dobro vedo, da temu ni tako.

Preden se dan začne, ali še bolje, preden začnete opravljati delo, ga je najbolje ovrednotiti in i s tem postaviti prioritete. Za uspešen začetek in uspešen zaključek dela je najpomembnejše vprašanje, kaj je potrebno storiti in v kakšnem vrstnem redu. Zagotovo je potrebno na dnevni ravni opraviti veliko telefonskih klicev, obiskati veliko ljudi, spisati kakšna besedila, opraviti sestanke in podobno. Kaj od tega pa je najpomembnejše ali z drugimi besedami povedano, kaj od tega je najtežje ali najzahtevnejše? Raziskave kažejo, da če prvo opravimo izzive, ki nam predstavljajo največje ovire ali pa se nam jih enostavno ne ljubi izvesti, bomo s tem dobili dodatno motivacijo in zagon za vsa ostala opravila, ki sledijo v tem dnevu.

Zelo pogosto je lahko v pomoč združitev s partnerjem ali s sodelavcem, če imate podobne naloge. V kolikor imate možnost se povezati z drugimi, kar dajte. Na ta način boste še dodatno izkoristili dan, kajti izzivi bodo opravljeni hitreje in morda tudi bolj kakovostno. Če pa na dolgi rok ugotovite, da čisto preveč garate, potem je se je potrebno vstaviti in razmisliti, če je to kar delate vredno vsega napora. V primeru, da ne boste mogli več dohajati opravil, ki jih morate redno opravljati, potem vam svetujemo, da določene črtate iz seznama. Če pa to ni možno, ali pa če se vam jih ne izplača, potem razmislite o najemu ali zaposlitvi dodatnega para rok. S tem boste imeli konstantno pomoč, ki pa jo boste morali redno plačevati. Vendar na to glejte kot na investicijo v opravljeno delo.

Vir: Entrepreneur.com

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Nedelja
od 0 do 3 °C

Ponedeljek
od -3 do 4 °C

Torek
od -3 do 2 °C

Sreda
od -2 do 2 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat