| 

Postal sem podjetnik

V podjetju je marsikateri dokument potrebno tudi natisniti

V podjetju je marsikateri dokument potrebno tudi natisniti

31.01.2017 ob 21:51

Že v štartu praktično vsako podjetje potrebuje lasten tiskalnik. Birokracije ne manjka, pogosto je treba tiskati obrazce in podobne dokumente, pa tudi pri vsakodnevnem poslovanju kasneje pride tiskalnik še kako prav. Seveda pa je treba za nov tiskalnik najprej premisliti, katero napravo izbrati, da bo ta kar najbolje zadostila potrebam podjetja in zagotovila dolgoročno zadovoljstvo, hkrati pa ne bo preveč prizadela denarnice kupca.

Tiskalnik nižjega cenovnega razreda

Predvsem za samostojne podjetnike in mala podjetja je verjetno najbolj privlačna opcija tiskalnik iz nižjega cenovnega razreda. Že za okoli 50 € se dobijo celo multifunkcijske naprave, ki so sicer prilagojene za osebno rabo, a lahko brez težav zadostijo tudi potrebam manj zahtevnih podjetnikov. Za občasno tiskanje običajnih pisarniških dokumentov bo takšna naprava povsem zadoščala. Seveda pa naj pri nakupu cena ne bo edini faktor – kaj hitro se lahko zgodi, da bo na dolgi rok uporaba naprave draga zaradi dragih barv, vzdrževanja ali podobnih stroškov.

Naprednejše naprave

Če se odločate za nov tiskalnik, a se ne želite zanašati na cenene naprave, boste morali v izbiro vložiti nekaj več pozornosti. Ponudba je namreč nadvse pestra tudi v srednjem in višjem cenovnem razredu, naloga kupca pa je, da izbere pravi izdelek zase. Izhajati je treba iz konkretnih zahtev in potreb. Če boste tiskalnik potrebovali za redno pisarniško tiskanje v velikih obsegih, je najboljša izbira laserski tiskalnik z ekonomičnim tiskanjem, za nekatere zahtevnejše uporabnike so ustrezni barvni tiskalniki, morda takšni, ki lahko tiskajo tudi v večjih formatih ali na različne materiale, spet drugi podjetniki pa se bodo zadovoljili le z napredno napravo, ki poleg tiskanja omogoča še skeniranje, kopiranje in faksiranje, poleg tega pa se lahko povezuje brezžično, omogoča tiskanje iz oblaka in podobno. Nov tiskalnik mora seveda imeti tiste funkcije, ki bodo za dane naloge najbolj koristile, po drugi strani pa s temi ne gre pretiravati, saj je lahko posledično slabša kakovost posameznih funkcionalnosti v primerjavi z napravami, ki opravljajo le eno funkcijo.

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Nedelja
od 0 do 3 °C

Ponedeljek
od -3 do 4 °C

Torek
od -3 do 2 °C

Sreda
od -2 do 2 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat