| 

Uporabne informacije

Potrebujete spremembo sedeža podjetja? Rešitev je virtualna pisarna

Potrebujete spremembo sedeža podjetja? Rešitev je virtualna pisarna

Veliko je različnih razlogov, ki lahko pripeljejo do potrebe po spremembi sedeža podjetja. Ker je to podatek, ki ga je treba navesti že ob ustanovitvi podjetja, se potreba po spremembi pogosto pojavi skladno z razvojem in širitvijo podjetja, včasih pa zaradi drugih razlogov tudi kmalu po ustanovitvi. Podjetja se zaradi tega dostikrat odločijo za enega izmed ponudnikov virtualne pisarne, saj jim virtualna pisarna omogoča enostavno poslovanje iz željenega poslovnega naslova (npr. v Ljubljani ali v Mariboru), obenem pa pridobijo vsa potrebna dovoljenja za prenos sedeža kar pri ponudniku storitve samem. 

Imajo pa podjetniki, ki bi radi spremenili sedež svojega podjetja, vsaj nekaj sreče – postopek je namreč zelo enostaven in za razliko od nekaterih drugih sorodnih procedur ne zahteva globoke denarnice.

Kako spremeniti sedež podjetja?


Sprememba sedeža je v večini primerov povsem preprosta – zglasiti se morate na točki VEM, kjer se opravi celoten postopek. Specifike pa so nekoliko odvisne od tega, za kakšno vrsto družbe gre. Za samostojno podjetništvo ali enoosebni d.o.o. je na primer zahtevana le prisotnost posameznika, medtem ko bo treba pri večjih podjetjih točko VEM obiskati skupaj z družbeniki in zastopniki. Na točki VEM se podpišejo ustrezni dokumenti, ki vam jih je izročil lastnik prostora, kjer delujete, ali novi partnerj, ki vam nudi storitev virtualna pisarna, in sprememba je zaključena! Seveda se spet pojavi nekaj morebitnih komplikacij, ki pa v večini primerov ne predstavljajo prevelikih ovir – na primer dovoljenje lastnika nepremičnine na poslovnem naslovu.

Koliko stane sprememba sedeža podjetja?

Sprememba sedeža podjetja na točki VEM je povsem brezplačna! To pomeni, da je sprememba enostavna in dostopna tudi za tiste podjetnike, ki želijo sedež spremeniti zaradi napake ali pa iz drugih razlogov, ki morda nimajo neposrednih poslovnih koristi, ki bi upravičile stroške spremembe.

Seveda pa vseeno priporočamo, da sedež izberete premišljeno in ga ne spreminjate pogosto. Sedež podjetja je en izmed podatkov, ki vpliva na odnose s poslovnimi partnerji in strankami, v nekaterih panogah pa je lokacija celo ključnega pomena. To velja tudi za tista podjetja, ki delujejo na različnih lokacijah – sedež je pri teh lahko tudi različen od kraja, kjer v večini poteka dejavnost podjetja, kar je včasih vsekakor dobra odločitev.

sorodni članki