| 

Poslovne priložnosti

Društvo je odlična priložnost za vse, ki si želite podjetništva z manjšo odgovornostjo

Društvo je odlična priložnost za vse, ki si želite podjetništva z manjšo odgovornostjo

15.09.2016 ob 14:52

Imate z vašimi prijatelji ali družinskimi člani skupne interese? Bi radi opravljali dejavnosti pa se bojite davkarije? Potem je čas, da ustanovite svoje društvo.

Kar nekaj načinov je kako lahko doprinesete družbi. Veliko je ljudi, ki ima različne ideje in motivacijo, hkrati pa znajo povezati ljudi. Na žalost pa morda niso najbolj finančno situirani. Ker je podjetništvo lahko težka in precej neprijazna pot, lahko hitro ostanemo brez premoženja, tako z vloženim kot osebnim. Da bi manj finančno tvegali, lahko uberemo drugačno pot, ki pa morda ni nič bolj enostavna kot je pot podjetništva, le malo manj tvegana, kar se tiče financ.

Društvo je nepridobitna organizacija, ki jo ustanovi skupina ljudi z namenom uresničevanja skupnih namenov. Za ustanovitev društva morajo biti izpolnjeni določeni pogoji. Med glavnimi pogoji je pravilo, da so za ustanovitev potrebne tri poslovno sposobne fizične osebe. V kolikor veste na kakšen način lahko prispevate okolici in drugim ljudem, potem lahko izbirate med različnimi vrstami kot so gasilska, kulturna, športna, študentska, turistična, glasbena, znanstvena, planinska, humanitarna, kmetijska in druga društva.

Če imate pomisleke glede ustanovitve, vam je lahko v uteho misel, da v Sloveniji aktivno deluje več kot 20.000 društev.

Za ustanovitev mora zastopnik društva na upravni enoti podati zahtevo za registracijo. Vloga mora vsebovati ime, skrajšano ime in sedež društva. Zelo natančno morajo biti opredeljeni namen, cilj in dejavnosti oziroma naloge društva. V vlogi morajo biti navedene tudi pravice in vloge posameznih članov. Poleg vse teh podatkov morate preložiti še nekaj potrdil, kajti navsezadnje morate dokazati, da vaš namen ni pridobitna dejavnost.

(Vir slike: Pixabay.com)

sorodni članki


Komentarji: 3 

Dodajte komentar


Davidson Albert | 05.07.2023 ob 11:33
KAKO DOBITI ZAJAM OD PRAVOG ZAJMODAVCA VJERUJEM DA ĆE VAM TREBATI OVA INFORMACIJA. AKO STE ZAINTERESIRANI ZA DOBIVANJE KREDITA, KONTAKTIRAJTE GA ŠTO PRE. {davidsonalbertloan@gmail.com}
hopkinson lance | 31.10.2022 ob 12:54
Dober dan,

Tukaj se prijavite za hitro in zakonito posojilo za posameznike in podjetja po 3-odstotni obrestni meri brez stresa ali zavarovanja. Kontakt: E-pošta: hopkinsonloan@yahoo.com
Viber: +16694378779
Whatsapp/Skype: +33753147557
Spletna stran: http://hopkinsonloans.webs.com/

hvala
Zasebno posojilo | 21.10.2020 ob 13:46
Zasebno posojilo
Lahko vam pomagam dobiti posojilo. Če vas zanima, se za več podrobnosti odzovite. E-naslov: posojila386@gmail.com
Hvala vam
Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 14 do 29 °C

Četrtek
od 16 do 30 °C

Petek
od 16 do 26 °C

Sobota
od 15 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat