| 

Postal sem podjetnik

Zakaj se vse več podjetij odloča za najem kopirnega stroja?

Zakaj se vse več podjetij odloča za najem kopirnega stroja?

12.08.2016 ob 11:15

Če izvzamemo manjša podjetja z nekaj zaposlenimi, vsako podjetje za svoje delovanje potrebuje kopirni stroj.

Si predstavljate delo v podjetju, ki zahteva kar nekaj birokracije in papirnega dela, v katerem bi za svoje tiskanje in kopiranje uporabljali kakšen tiskalnik oziroma multifunkcijsko napravo z možnostjo kopiranja? Skorajda nemogoče.

Zato imajo vsa večja podjetja kopirne stroje. Ampak vse pogosteje se zaradi visoke prodajne cene naprav vse več podjetij odloča za najem kopirnega stroja. In kaj podjetje s tem pridobi? Verjetno je jasno, da tudi ponudniki, ki oddajajo opremo v najem, slednjo morajo tudi kupiti. Kakšna je potem prednost samega najema?

Najem kopirnega stroja
ni samo najem, v bistvu najemnik s samih strojem po sklenitvi pogodbe stroškov več nima. Servisiranje kopirnega stroja je v domeni najemodajalca, prav tako ob okvari samega stroja najemodajalec najemniku v minimalnem času uredi zamenjavo, tako da lahko delo v podjetju poteka nemoteno naprej, samo okvarjeno napravo pa potem pošlje na servis. In prav zaradi tega razloga se vse več podjetij odloča za najem, ne samo tiskalniške opreme, tudi ostale računalniške opreme. V nasprotnem primeru, ko je samo podjetje tudi lastnik tiskalnika oziroma kopirnega stroja, ob okvari ostane brez opreme, ki jo dnevno potrebuje. Garancijski roki za nove naprave so kratke, v povprečju 2 do 3 leta, v primeru najema pa težav z garancijskimi roki ni. V pogodbi, ki jo skleneta najemodajalec in najemnik, so zapisani pogoji v primerih okvare in razen same mesečne rente, podjetje drugih stroškov in straha pred okvaro nima.

Mesečna renta, ki jo podjetje plačuje za najem, je sicer višja kot preračunani stroški, v kolikor bi se odločili za nakup nove naprave. Ampak tehtnico za odločitev za najem prevesi dejstvo, da skrbi za izjemne primere, kot so okvare ali pa na primer zastarelost same naprave, podjetje oziroma najemnik nima.

(Vir slike: Pixabay.com)

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Nedelja
od 20 do 32 °C

Ponedeljek
od 21 do 34 °C

Torek
od 21 do 34 °C

Sreda
od 20 do 35 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat