| 

Postal sem podjetnik

Mini blagajne so napreden sistem izdajanja računov

Mini blagajne so napreden sistem izdajanja računov

18.07.2016 ob 15:08

Ste z izdajo računov v zamudi? Vam zato uhajajo stranke? Čas je, da da ste pri svojem delu hitrejši in natančnejši. Čas je za mini blagajne.

Mini blagajne so zelo napreden sistem izdajanja računov. Zelo primerne so za dejavnosti, kjer račune izdajamo konstantno, v zelo hitrem času in seveda v zelo velikem številu. Ena izmed dejavnosti kjer je mini blagajna prav gotov naredila revolucijo je gostinstvo. Če ste še nekaj časa nazaj kot stranka neutrudno čakali na račun, se zdaj to končno lahko neha. Kajti mini blagajne omogočajo, da osebje, na primer natakarji, natisnejo račun direktno pred vami. Osebje je opremljeno z mini skenerji, telefoni ali tablicami, ki jim omogoča, da po hitrem postopku natisnejo in izdajo račun. Na ta način so hitrejši, manj utrujeni in kar je najpomembnejše, stranke manj čakajo. Predvsem pa to pride do izraza v trenutkih, ko je gneča.

Za mini blagajno je le potrebno, da ima oseb dostop do interneta, ki je povezana s FURS-om in seveda elektronsko napravo, ki to omogoča. V kolikor želi podjetje imeti mini blagajno, mora pridobiti tako imenovano namensko digitalno potrdilo, ki je mimogrede brezplačno. Je pa potrebno omeni, da so določena pravila pri uporabi mini blagajne. Med njimi zagotovo izstopa pravilo, da v istem prostoru podjetnik ne bo mogel uporabljati vezane knjige računov in druge elektronske naprave za izdajo računov. Torej le ena naprava na en prostor. Ker pa je mini blagajna namenjena le določenim poslovnim priložnostim, bodo uporabniki še vedno morali posamezne postavke vnašati ročno. Kar seveda ni tako slabo, če pomislimo, da bodo lahko kjer koli natisnili račun. Pomembno je, da za vsako opravljeno storitev izdamo račun. To je prvi korak.

(Vir slike: Pixabay.com)

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 14 do 29 °C

Četrtek
od 16 do 30 °C

Petek
od 16 do 26 °C

Sobota
od 15 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat