| 

Postal sem podjetnik

Poslovanje z eračuni je bolj učinkovito

Poslovanje z eračuni je bolj učinkovito

24.06.2016 ob 11:04

Eračuni so računi, ki jih izdajatelj izda za opravljeno storitev ali dobavo blaga v elektronski obliki.

Eračuni nadomeščajo papirnato obliko in so zaradi tega tudi okolju bolj prijazna metoda poslovanja. Vsi, ki poslujete s podjetji v javnem sektorju zagotovo veste, da račun za opravljeno storitev ali prodajo blaga lahko izdate le kot eračun. Tovrsten način poslovanja je postal obvezen s 1.1.2015.

Izdani eračuni se prejmejo direktno v e banki, kjer jih uporabniki lahko plačajo z nekaj kliki. Gre za poenostavljen in pohitren postopek izdaje in plačevanja računov. V primeru, da imajo prejemniki aktivirano direktno bremenitev za določene prejete račune, potem klikanje niti ni potrebno, kajti plačilo se izvede samodejno. Na ta način se skrajša čas, ki je potreben, da prejemnik vnese potrebne podatke o računu. Hkrati se zmanjša tudi možnost napake, kajti podatki se po prejetju računa samodejno izpolnijo. Vse, kar je potrebno, da uporabnik stori, je klik na gumb "plačaj". Tovrstni računi se lahko izdajajo brezplačno. Vse kar je potrebno za ta proces lahko uporabnik uredi pri svojem skrbniku v banki. Seveda za optimalno delovanje te super tehnologije se morajo kupci strinjati, da želijo od vas prejeti e račun, to pa seveda storijo preko svoje e banke.

Če bi na hitro povzeli, je tovrstno poslovanje bolj učinkovito, saj zmanjša čas, ki je potreben za vnos podatkov posameznega računa, posledično se zmanjšajo tudi stroški papirja, barve tiska in ostalih potrošnih materialov. Povrh vsega pa je tudi ekološko naravnano.

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 14 do 29 °C

Četrtek
od 16 do 30 °C

Petek
od 16 do 26 °C

Sobota
od 15 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat