| 

Moja pisarna

Stroške s tiskanjem je mogoče znižati

Stroške s tiskanjem je mogoče znižati

Ste se kdaj spraševali, ali je znižanje stroškov tiskanja mogoče? Kaj ste si rekli? Da ali ne? Ali pa vam je morda tudi vseeno? No, naj za uvod povemo, da znižanje stroškov tiskanja je mogoče. To pa seveda ne na račun kakovosti izpisa.

V čemu je trik? V kolikor želite poceniti vaše stroške tiskanja, potem je naprej potrebno, da tiskanje opravljate sami. V primeru najema ali obiska tiskarne, fotokopirnice ali drugih prostorov, kjer ponujajo tovrstno storitev, vas bo to dejansko bolj drago stalo, kot pa če sami opravljate tiskanje vašega gradiva in celo če sami vzdržujete opremo.

Splošno znano je, da so danes tiskalniki postali že zelo ugodni. Vsaj kar se nakupov tiče. Ko pa je potrebno opraviti nakup in zamenjati iztrošeno kartušo ali toner, potem pa se stvari malo obrnejo. Kaj hitro ugotovimo, da so cene kartuš in tonerjev precej drage. V primerjavi s ceno tiskalnika, si marsikateri uporabnik, ki nima specifičnih zahtev, raje omisli nov tiskalnik. Na ta način se lahko malo privarčuje, to pa zato, ker pri nakupu novega tiskalnika je uporabnik preskrbljen še z barvami. Barve sicer niso v celoti zapolnjene, vam pa kljub temu omogočajo, da nekaj časa lahko brez težav tiskate.

Drugi način kako lahko vplivate na znižanje stroškov tiskanja je, da potrošni material tiskalnika kupite od tretjih ponudnikov. Z drugimi besedami bi lahko rekli, da kupite neoriginalno opremo. Velikokrat so tonerji ali kartuše za razliko od tistih, ki jih ponuja pooblaščen proizvajalec, bistveno cenejše. V praksi pa to pomeni tudi do 3 krat ali 4 krat več barve za isti ali celo manjši denar. Pri tem je potrebno poudariti, da se kakovost izpisa zaradi cenejše barve ne poslabša. Edina pomanjkljivost, ki jo moramo omeniti je ta, da v primeru okvare tiskalnika, ki ni opremljen z barvami, ki jih ponuja uradni ponudnik tiskalnika, vam garancija ne velja. Če bi se barva razlila znotraj tiskalnika, vam garancijski list ne bi kril nastale škode.

sorodni članki