| 

Postal sem podjetnik

Od hobija do posla

Od hobija do posla

17.05.2016 ob 10:54

Ste od nekdaj navdušeni nad porokami in bi radi vaš hobi spremenili v dobičkonosen posel? Res, da so poroke sezonski dogodek, toda samo načrtovanje je celoletni projekt. Iz tega vidika so vaše možnosti, da vam to zares uspe, zelo dobre.

Kakorkoli se pa to sliši mikavno, ne gre spregledati nekaj faktorjev:

1. Slovenija je zelo majhen trg.
2. V vašem poslu morate blesteti, saj je že veliko konkurence na vsakem področju.
3. Mnoge stranke imajo zahtevna in neuresničljiva pričakovanja - saj gre za zelo poseben dan.

Kaj pa je poroka: video, fotografije, dobra hrana, super zabava ter ogromno mešanih čustev zbranih v enem dnem. Zato morate res doseči pričakovanja neveste in ženina. Če ste odgovorni za catering, potem se prepričajte, da je vaša hrana zelo okusna in da so hodi postreženi v primernih razmakih. Pred glavnim dogodkom povabite sosede na večerjo, da se zares prepričate o vaših sposobnostih. Če vodite snemalno ekipo, potem se prepričajte, da ne bo naslov posnetka 'Poroka: video polomija', samo zato, ker vam prostor ni ustrezal ali pa se je del snemalne opreme kot nalašč pokvaril v najbolj ključnem trenutku. Zato se morate pripraviti. Prostor si oglejte že prej, s seboj vzemite rezervno opremo in preverite spominsko kartico.

Delo vam bo olajšal dober plan. Ne samo, da ga lahko sami spišete na belem listu papirja, danes obstaja že precej aplikacij, ki vam nudijo to možnosti. Raziskave so pokazale, da če ste organizirani na delovnem mestu, boste organizirani tudi v zasebnem življenju. Bolje boste pripravljeni na stresne situacije in lažje boste predvideli morebitne nevšečnosti. Z nekaj izkušnjami boste hitro osvojili vaše delovno področje in hitro boste spoznali, katere projekte sprejeti in katerim se odreči. Če bo velika poroka, video bo precej slabši, ker mogoče nimate primerne opreme in naročnika bosta na koncu zelo razočarana. Slabe reference ne prinašajo nič dobrega za vašo nadaljnjo kariero.

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 14 do 29 °C

Četrtek
od 16 do 30 °C

Petek
od 16 do 26 °C

Sobota
od 15 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat