| 

Postal sem podjetnik

Kako bi morali podjetniki začeti svoj dan?

Kako bi morali podjetniki začeti svoj dan?

04.04.2016 ob 22:52

Nekateri najprej odprejo časopis in se seznanijo z aktualnimi dogodki. Drugi se seznanijo z novicami in dogodki preko radia ali televizije, medtem ko telovadijo, se vozijo v službo ali pijejo jutranjo kavo. Čeprav se zdi, da vam to ne more nikakor škoditi, so zadnje raziskave pokazale ravno nasprotno. Medtem ko je to odličen način, da ostanete informirani, bi ravno to lahko škodilo vašemu počutju. Cilj raziskave ni spodbuditi ignoranco, vendar preusmeriti vsebino novic, ki jih užijete takoj v jutranjih urah.

Raziskava je potekala tako, da so ljudi razdelili v dve skupini in jim pokazali dva različna posnetka. Prvi skupina je gledala slabo novico, druga skupina pa zgodbo o uspehu in kaj vse lahko dosežeš s trdim delom. Od šest do osem ur kasneje je 27 % udeležencev iz prve skupne sporočilo, da imajo slab dan, medtem ko v drugi skupini je bilo kar 88% takih, ki so imeli dober dan.

Torej: kako lahko nadzorujemo novice, ki jih posredno ali neposredno zaužijemo v jutranjih urah?


1. Namesto, da preberete vsak e-mail v poštnem nabiralniku, zavestno izberite vsebino. Tudi samo nekaj minut branja knjige s pozitivnimi mislimi ali kakršnokoli motivacijsko vsebino lahko spremeni vaš dan.

2. Pohvalite nekoga. Pomislite, kako se počutite sami, ko vas nekdo pohvali in kako to vpliva na vaše počutje. To bo dobro vplivalo na njegovo počutje in na vaše.

3. Usmerjajte pogovor. Vaše počutje vpliva na druge. Ko vas nekdo vpraša, kako ste, odgovorite s pozitivnim odgovorom in se izognite pritoževanju. To ne pomeni, da se zlažete, toda se samo osredotočite na neko pozitivno točko v vašem življenju. Tudi če še vse gre tako slabo, nekaj dobrega se vedno najde.

Morda je težko verjeti, toda slabih pet minut lahko vpliva na potek vašega dne. Zato bodite pozorni, kaj prebirate ob jutranji kavi.

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Ponedeljek
od 7 do 14 °C

Torek
od 4 do 14 °C

Sreda
od 8 do 2 °C

Četrtek
od 0 do 8 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat