| 

Moja pisarna

Načinov, kako prihraniti denar v podjetju, je več

Načinov, kako prihraniti denar v podjetju, je več

16.03.2016 ob 12:46

Tiskalniki so denarne jame. Kupimo tiskalnik in vedno znova moramo plačevati za nakup kartuše. Z nizkocenovnimi tiskalniki je še huje. Kupec, ki je želel prihraniti nekaj denarja z nakupom poceni tiskalnika, porabi v naslednjih mesecih ravno toliko denarja za nakup kartuše. Z nakupom pravega tiskalnika lahko prihranite veliko denarja, čeprav se na začetku ne zdi tako.

Najprej morate sami pri sebi pomisliti, za katere namene potrebujete tiskalnik. Potem morate zbrati čim več informacij o tiskalnikih, da dobite neko idejo o tem, kaj pomeni 'dober tiskalnik'. Tako boste dobili predstavo o ceni. Najpomembnejša informacija je poraba kartuše. Za vsako kartušo lahko ugotovite, kakšna je poraba na stran in posledično kakšna je cena natisnjene strani.

Opazili boste, da ne potrebujete zapraviti veliko denarja za dober tiskalnik. V kolikor se res ne spoznate na tiskalnike ali pa nimate časa poiskati najbolj ugodno rešitev, se še vedno lahko pozanimate pri prijateljih ali znancih. Prodajalec v trgovini bo mogoče najbolje tehnologijo, vendar mogoče mu ne gre zaupati, saj se velikokrat pride do spopada interesov med kupcem in prodajalcem. Če prodajalec zazna, da o zadevi res nimate pojma, potem je odvisno od njegove dobre volje in plačilnega sistema, ali bo upošteval vaše želje ali pa vam bo prodal cenovno najbolj neugodno zadevo.

Ko opravite nakup je pred vami najtežji del – pogovor s samim s seboj o svojih navadah. Morda že v osnovi ni problem v tiskalniku, temveč v vas. Tudi če boste kupili relativno poceni tiskalnik, boste morda morali spremeniti svoje navade.

Nasveti, ki vam bodo definitivno koristili:

  • skrčite vsebino na en list papirja
  • preverite nastavitve tiskalnika
  • razmislite o nakupu bralnika ali tablice
  • ne tiskajte kopij za druge
  • dokumente naložite na oblak in jih delite z ostalimi
K vsakemu tiskalniku paše drugačna kartuša. Je to res potrebno ali bi lahko rekli, da je to samo še ena marketinška past? Vsakdo že ve, da se danes lahko dobi že cenovno zelo ugodne kartuše. To so kartuše nizke kakovosti, ponovno polnjene ali predelane. In če vas slaba kakovost tiska ne moti, potem se za silo lahko obrnete tudi na tovrsten nakup kartuše.

(Vir slike: Pixabay.com)

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 14 do 29 °C

Četrtek
od 16 do 30 °C

Petek
od 16 do 26 °C

Sobota
od 15 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat