| 

Uporabne informacije

Kakšni tiskalniki našemu podjetju prinesejo najboljše barvno tiskanje?

Kakšni tiskalniki našemu podjetju prinesejo najboljše barvno tiskanje?

21.02.2016 ob 23:00

V nadaljevanju vam bomo predstavili nekaj različnih rešitev, ki pridejo v poštev pri različnih namenih tiskanja v podjetjih. 

Če tiskate predvsem fotografije, si priskrbite tiskalnik za tiskanje slik

V kolikor v vašem podjetju velikokrat tiskate fotografije dimenzij 10 x 15 cm, je nakup foto tiskalnika pametna odločitev. Izbirate lahko med dvema tehnologijama nanosa črnila, to sta brizgalna tehnika ali tehnika sublimacije, z drugimi besedami ti. sublimacijski tiskalnik. Naprave so dokaj majhne in so zelo lahke za prenos.

Za tiskanje besedilnih dokumentov, večjih fotografij in slik se je bolje odločiti za nakup brizgalne naprave. Barvno tiskanje pri brizgalnih tiskalnikih je velikokrat bolj kakovostno. Za tiskanje visokih ločljivosti v črno beli kombinaciji pa poiščite takšen tiskalnik, ki omogoča več nivojsko nastavitev sive in črne barve. Večina foto tiskalnikov ima vgrajen PictBridge vhod, kar vam omogoča neposredno tiskanje slik, ki so na fotoaparatu. Torej povezava z računalnikom vnaprej ni potrebna. Vse kar naredite je, da povežete kamero ali fotoaparat s tiskalnikom, in tiskanje se lahko prične. V kolikor imate LCD zaslon na tiskalniku, lahko tiskate tudi slike, ki so shranjene na SD kartici.

Za slike visoke ločljivosti vam priporočamo laserski barvni tiskalnik

Barvni laserski tiskalniki so zelo uporabni za tiskanje dokumentov, ki so sestavljeni iz besedila, grafik in slik. Omogočajo tiskanje slik, ki jih brez težav lahko uporabimo tudi v komercialne namene - v podjetju lahko tako tiskate od različnih prodajnih brošur, zavarovalnih ponudb ipd.

Vendar kljub temu v primerjavi z brizgalnimi tiskalniki še vedno nimajo zelo natančnega nanosa barv, kar pa pomeni, da posledično tiskajo manj natančno. Vse več pa je modelov, ki omogočajo tiskanje na sijajni papir. V tem primeru bo barvno tiskanje prišlo še bolj do izraza, ker bodo slike izgledale bolj pristne, bolj "originalne". Nekaj takšnih primerov: HP Color LaserJet 1605dtn, Konica Minolta Magicolor 2500W, Lexmark C500 itd.

Nekaj pa je tudi laserskih tiskalnikov, ki imajo takšen ali drugačen vmesnik, na primer PictBridge, ki omogoča neposredno tiskanje iz fotoaparata.

Zdo besedila visoke ločljivosti

Do najboljših rezultatov, ki jih omogočajo brizgalni tiskalniki, pridemo z uporabo kakovostnega papirja. Cenejši papir, ki ga lahko uporabimo za več namenov, je nižje kakovosti, pri tiskanju pa barvo prehitro vpije in s tem vsebini povzroči izgled mehkih namesto ostrejših robov.

Torej kakšen papir uporabimo, je nadvse pomembno, zlasti ko se odločamo za barvno tiskanje. Različni tiskalniki uporabljajo različne metode nanosa barv na papir. Nekateri sicer že uporabljajo novejšo tehnologijo, tako imenovano pigmentno črnilo, ki se ne vpije v papir ne glede na njegovo kvaliteto (primer: Epson Stylus C88+, Stylus Photo R800.0). 

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 12 do 25 °C

Četrtek
od 15 do 22 °C

Petek
od 15 do 20 °C

Sobota
od 10 do 22 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat