| 

Postal sem podjetnik

Imate novo podjetje? Čimprej optimizirajte svojo spletno stran

Imate novo podjetje? Čimprej optimizirajte svojo spletno stran

18.01.2016 ob 12:15

V sodobnem času je kvalitetna spletna stran nujna za vsako resno podjetje. Tega se večina podjetnikov že zaveda in zato sami ali s pomočjo strokovnjakov poskrbijo za postavitev spletnega mesta, na katerem je objavljen opis dejavnosti podjetja, pretekle reference, vsi kontaktni podatki... V kolikor obiskovalec (potencialna stranka) pride na njihovo spletno stran, bo torej natančno vedel, kaj in kako mu bo ponudnik zagotovil.

Toda pojavi se problem pri tem, kako sploh pridobiti obiskovalce na spletno stran. Možnosti za to je več, ena izmed njih, ki se zagotovo najbolj izplača na dolgi rok, pa je SEO optimizacija (ang. Search Engine Optimization) oziroma optimizacija spletnih strani. Dobro optimizirana spletna stran pomeni višjo uvrstitev na pozicijah v spletnih iskalnikih, kot so Google, Yahoo, Bing, Najdi.si... To pa pomeni več novih obiskovalcev, ki seveda predstavljajo potencialne kupce naših storitev ali produktov.

Potencialne stranke lahko sicer na svojo spletno stran pridobivamo tudi s pomočjo plačljivih oglasov (v tem primeru govorimo o t.i. "plačljivih zadetkih"), a tovrstna rešitev je bolj kratkoročna kot ne. Z optimizacijo spletnih strani pa poskrbimo predvsem za t.i. "organske zadetke", ki so dostikrat obnesejo celo bolje kot plačljivi, saj tovrsten promet na strani pomeni obiskovalce, ki so resnično zainteresirani za storitve ali produkte, ki jih nudi vaše podjetje. Optimizacija spletnih strani se torej lahko obnese še celo bolj kot plačani oglasi. A le, če je narejena pravilno. Za to lahko poskrbijo razna podjetja po Sloveniji, ki se ukvarjajo s tem področjem, seveda pa je mogoče to storiti tudi z nekaj lastnega znanja in tako denarnih kot tudi časovnih vložkov.

V kolikor bi na področju optimizacije spletnih strani radi delali sami, bo 5.2. in 9.2. v Ljubljani potekala delavnica na to temo, kjer vam bo SEO strokovnjak Igor Bajsić predstavil nekaj trikov za kvalitetnejšo SEO optimizacijo. 

Več informacij: MP coworking dogodek: Optimizacija spletnih strani >>

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Ponedeljek
od 7 do 14 °C

Torek
od 4 do 14 °C

Sreda
od 8 do 2 °C

Četrtek
od 0 do 8 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat