| 

Uporabne informacije

Tudi pri vodenju računov podjetja je potrebno biti v koraku s časom

Tudi pri vodenju računov podjetja je potrebno biti v koraku s časom

15.01.2016 ob 14:48

Če ste šele začetnik v podjetništvu, so vam poleg svoje ključne ideje in cilja vašega podjetja, ostalih nekaj stvari, ki so pri vodenju posla ključnega pomena, verjetno nekoliko manj jasne in znane. Pri vodenju posla je še posebno pomembno vodenje računov in računovodstvo.

Ne glede na to ali se boste računovodstva lotili sami ali s pomočjo računovodje, vam svetujemo, da se oprimete rutine sprotnega dela. Namreč sprotno knjiženje in pregled računov je zelo pomembno in ključnega pomena za izogib poznejšim zmešnjavam, ki sledijo v nasprotnem primeru. Vedno strmite k temu, da se obrnete na že izkušene osebe, partnerje, ki vam bodo znali pravilno in pametno svetovati in pomagati pri začetniškem uvajanju. Obstajajo tudi skupine za podjetnike začetnike, ki jih pripravijo na učinkovito opravljanje in delovanje v različnih situacijah na različnih področjih.

Samo računovodstvo ni tako enostavno, zato se je tudi v primeru, da imate osebnega računovodjo, dobro pozanimajti o ključni terminologiji računovodstva, o tem kako in katere podatke prikazati v tabelah in grafih, kaj ti povedo, kateri podatki so pomembni, itd. Seveda boste vsemu temu kos z ustrezno računalniško, programsko opremo v kateri se boste znašli vi sami in prav tako tudi vaš računovodja.

Kot moderen način vodenja računov, prihaja vedno bolj v ospredje tudi e-računovodstvo, ki tvori izbor programov, kateri omogočajo večjo preglednost, dostopnost, ažurnost informacij in optimizacijo poslovanja, posledično pa tudi večjo kompetentnost podjetja in cenovno ugodnejše računovodstvo. E-računovodstvo omogoča enostavno uporabo, hkrati pa tudi lažjo komunikacijo med podjetnikom in računovodjo ter računovodjo in državnimi organi, ki zahtevajo oddajo zakonskih poročil o poslovanju podjetja (DURS, AJPES).

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Četrtek
od -2 do 1 °C

Petek
od -1 do 3 °C

Sobota
od 0 do 3 °C

Nedelja
od 3 do 6 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat