| 

Moja pisarna

Ultimativni vodič do poceni tiskanja

Ultimativni vodič do poceni tiskanja

29.11.2015 ob 22:14

Že tekom študija se marsikdo sooči z visokimi zneski, ki jih mora odšteti za kopirane izvode študijskega gradiva, s podobnimi težavami pa se sooča tudi večina podjetnikov, ki podobno visoke zneske odšteva za tiskane dokumente. A tudi tiskanje je mogoče poceniti, pri tem pa si lahko pomagamo na več načinov.

Prvi način za znižanje stroškov tiskanja je seveda nakup kvalitetnega tiskalnika, ki nam bo služil leta in leta. Na izbiro imamo kar nekaj različnih naprav različnih proizvajalcev, pri odločitvi pa moramo upoštevati več dejavnikov: od lastnosti, ki jih ima posamezna naprava, končne cene, ki jo bomo zanjo odšteli, ter navsezadnje do tekočih stroškov za vzdrževanje (cena barvnih kartuš, cena rezervnih delov...). Praviloma imajo dražji printerji cenejšo barvo in cenejše rezervne dele, kar pomeni, da dolgoročno z njimi lahko prihranimo.

Kritiki so posebno visoke ocene namenili naslednjim modelom (predvsem iz vidika nizkih stroškov in visoke kvalitete tiskanja):

  • Canon Pixma MG4250 Wireless Printer
  • Epson Expression Home XP102
  • HP Laserjet Pro 400
Pogledati je seveda treba tudi za ceno: enako napravo lahko na različnih prodajnih mestih dobite za različno ceno! Najcenejši so ponavadi na spletu, kjer imate tudi možnost, da jo naročite tudi iz tujine. Pri tem boste morali seveda računati na nekoliko čakanja, v kolikor pa časa nimate, pa bo vaša edina rešitev nakup naprave kar v eni izmed fizičnih trgovin.

Tiskanje se da poceniti z različnimi tehnikami


Sedaj, ko ste kupili tiskalnik, lahko pričnete z izvajanjem taktik za bolj poceni tiskanje. Poizkusite naslednje:

- namesto da kupujete nove kartuše, poiščite podjetje, ki se ukvarja z njihovim polnjenjem. To lahko storite tudi preko spleta in stare (prazne) kartuše preprosto pošljete po pošti in v nekaj dneh dobite vrnjene, a z bistveno spremembo - bile bodo namreč napolnjene. Na ta način boste privarčevali, saj je polnjenje precej cenejše od kupovanja novih kartuš.

- če vam polnjenje ni pogodu, lahko stare kartuše preprodate. Kar nekaj podjetij se ukvarja s kupovanjem starih kartuš in njihovim polnjenjem, kar lahko izkoristite v svoj prid.

- prihranite lahko tudi s papirjem. Namesto da kupite debelejši, kvalitetnejši papir, lahko povsem enako dobro shajate tudi s tanjšim in precej cenejšim.

- tudi nastavitve tiskanja lahko prispevajo k cenejšemu tiskanju. Nastavite dvostransko tiskanje, kvaliteto tiskanja spremenite v najnižjo... Veliko lahko naredite tudi s tem, da tiskate le tisto, kar resnično potrebujete, ter da včasih kakšno nepotrebno stran tudi spustite.

- tiskajte črnobelo, če je to le mogoče. Črne kartuše so precej cenejše od barvnih, včasih celo do 10 krat cenejše!

(Vir slike: Pixabay.com)

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 14 do 29 °C

Četrtek
od 16 do 30 °C

Petek
od 16 do 26 °C

Sobota
od 15 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat