| 

Postal sem podjetnik

Kako strankam vzbuditi zaupanje do vašega virtualnega podjetja?

Kako strankam vzbuditi zaupanje do vašega virtualnega podjetja?

28.10.2015 ob 22:27

Virtualno vodenje podjetja zna biti izjemno ugodno tako za vas, kot tudi za vaše zaposlene. So pa zato glede virtualnega poslovanja bolj dvomljivi potrošniki oz. potencialne stranke virtualnega podjetja. Kako se lotiti težave in ljudi prepričati, da je virtualno podjetje ravno tako zanesljivo, kredibilno in vredno sodelovanja, da je realno?

Kako pridobiti stranke virtualnemu podjetju zna biti zelo težavno, saj so ljudje navajeni na to, da imajo podjetja s katerimi nameravajo poslovati fizičen poslovni naslov, kar jim potrjuje, da so realna in vredna zaupanja. Podjetja, ki poslujejo virtualno morajo na kreativen način pridobiti zaupanje potrošnikov ter jih na tak način pritegniti k poslovanju z njimi.

Virtualna podjetja so tako še posebno pozorna na izjemno kredibilnost svojega poslovanja, s tem, da omogočajo ponudbo odličnih in kvalitetnih storitev, ki jim odpirajo pot do uspeha na trgu. Pri tem pa je pomembno upoštevati tudi spodnje nasvete, ki vam bodo pomagali pritegniti in obdržati stranke.

1. Investirajte v dobro oblikovano in profesionalno spletno stran, ki bo za uporabnike hkrati enostavna in uporabna. Zagotovite izjemno uporabniško izkušnjo ter pri tem poskrbite za dobro in kreativno predstavitev poslanstva podjetja. Potrošnikom predstavite svoj kolektiv na izviren način, tako, da bodo vedeli, da ta res obstaja (npr. s slikami) in da vam lahko zaupajo.

2. Poskrbite, da bodo stranke vedno zadovoljne z vašimi storitvami. Posledično se bodo večkrat vračale nazaj in vas tudi priporočale drugim k sodelovanju, kar pa je za virtualna podjetja ključnega pomena. Poskrbite tudi za aktivnost na spletnih družbenih omrežjih, ki vam bo pomagala ustvariti širšo prepoznavnost.

3. Izkoristite vsako priložnost preko katere bi lahko širšemu trgu sporočili kako izjemno je poslanstvo vašega podjetja. Strmite k dobremu in kvalitetnemu poslovanju in vodenju vašega virtualnega podjetja, ter mu priskrbite tudi razne certifikate, nagrade in priznanja, ki bodo doprinesla k prepoznavnosti, potrošnikom pa boste dali v vednost, da ste vredni sodelovanja.

4. Bodite tudi medijsko prisotni in tako potrošnike opomnite o svojem poslovanju. Dajte jim v vednost, da je izbira vaših storitev prava odločitev.

(Vir slike: Pixabay.com)

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 14 do 29 °C

Četrtek
od 16 do 30 °C

Petek
od 16 do 26 °C

Sobota
od 15 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat