| 

Postal sem podjetnik

Stvari, ki jih najbolj produktivne osebe ponavljajo vsak dan

Stvari, ki jih najbolj produktivne osebe ponavljajo vsak dan

03.09.2015 ob 16:17

Produktivnost si lahko povečate na različne načine. V nadaljevanju vam dajemo nekaj predlogov, kaj lahko naredite za izboljšanje produktivnosti, vi pa odločite, ali bi delovali tudi pri vas.

Branje

Branje je najbrž najbolj produktivna stvar, ki jo lahko storite. Vsaka knjiga je vaš mentor. Če preberete sto knjig, pomeni, da ste se učili od stotih mentorjev.

Spanje

Možgani imajo višek zmogljivosti na vsaki dve do štiri ure. Poskušajte vaše dejavnosti organizirati v takem ritmu. Zjutraj se zbudite približno dve uri pred delom in se lotite branja ali lažje aktivnosti. Nato se za dve uri lotite dela, nato krajši premor, spet delo in tako dalje. Če imate možnost, si popoldne okoli enih ali dveh vzemite tudi čas za popoldanski spanec.

Jejte doma

Namesto, da jeste v restavracijah, si malico ali kosilo raje pripravite doma. Enostaven obrok vam bo vzel le nekaj minut, medtem ko s čakanjem v restavracijah lahko zapravite celo uro. Poleg tega, boste tudi vedeli, kaj jeste.

Znebite se nepotrebne navlake v stanovanju

Pomislite, kaj v stanovanju res potrebujete in česa se nikoli ne dotaknete. Znebite se odvečnega pribora, na katerem se nabira prah, rešite se oblek, ki jih nikoli ne oblečete in druge odvečne navlake. Veliko prijetneje je bivati v prostoru, ki diha. S čiščenjem bivalnih prostorov se boste znebili stresa, se boste bolje počutili, hkrati pa boste ugotovili, da ne potrebujete veliko. Če pa imate občutek, da vas neurejena pisalna miza motivira in vam daje navdih, jo pustite neurejeno.

Brez novic

Ne glejte tv-ja, ne berite novic, ne brskajte po spletu in ne govorite z ljudmi o aktualnih dogodkih. Takšne obremenitve, ne bodo izboljšale vaše produktivnosti, odnosov z ljudmi in ne bodo vas naredile bolj svobodne.

Brez sestankov

Verjetno še niste bili na sestanku, ki bi vas naredil srečnejše ali pa bi zaradi tega zaslužili več denarja. Večino sestankov se da obnoviti v elektronski pošti z dvema vrsticama. Če ste zaposleni v podjetju, kjer je veliko srečevanj s sodelavci, se jim poskušajte izogniti ali pa bodite prisotni le del časa. Če to ni mogoče, najdite delo, kjer bo manj sestankov ali pa šefu pokažite raziskave, ki dokazujejo, da so podjetja z manj sestanki bolj produktivna.

Brez telefona in e-pošte

Podobno kot s sestanki je tudi s telefoni. Največkrat se glavno vsebino da obnoviti v e-pošti z dvema vrsticama. Prav tako omejite uporabo elektronske pošte.

Doživetja in izkušnje

Kdo smo, je odvisno od naših izkušenj in ne materialnih stvari. Srečujte se s prijatelji, spoznavajte nove ljudi, potujte in se učite novih stvari. Doživetja in izkušnje so neprecenljive, saj z nami ostanejo za vedno, medtem ko materialne stvari izgubijo svojo uporabnost.

Vir: techcrunch.com

(Vir slike: Pixabay.com)

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Torek
od 11 do 23 °C

Sreda
od 12 do 25 °C

Četrtek
od 13 do 22 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat