| 

Postal sem podjetnik

Flipboard prejel investicijo v višini 50 milijonov dolarjev

Flipboard prejel investicijo v višini 50 milijonov dolarjev

17.08.2015 ob 12:30

Podjetje Flipboard, ki stoji za priljubljeno aplikacijo, ki na pametnih napravah v urejenem uporabniškem vmesniku posreduje pomembne novice z različnih novičarskih portalov, je prejelo investicijo v višini 50 milijonov dolarjev. Edini podpornik, ki je vložil omenjeno vsoto, je bilo eno izmed največjih finančnih institucij, JP Morgan. Prejeto investicijo bodo uporabili za razvoj ekipe in njihovega izdelka.

Nova investicija je prišla le nekaj časa po tem, ko so se razširili govorice, da podjetje namerava kupiti Twitter. Trenutno ni še povsem jasno, če se bo prevzem res zgodil, saj naj bi bila v pogajanjih tudi druga velika podjetja, kot sta Google in Yahoo.

Glede na podatke, ki jih je posredoval Flipboard, ima danes podjetje 72 milijonov aktivnih uporabnikov, med katerimi jih velika večina dostopa z mobilnih naprav. V preteklih šestih mesecih je beležil kar 75 odstotno rast. Trenutno podjetje še vedno beleži veliko rast novih uporabnikov, saj vsak dan potrdijo od 150 tisoč do 200 tisoč novih uporabnikov.

Novo naložbe bodo podjetju pomagale v boju proti novim velikim konkurenčnim ponudnikom, med katerimi je tudi Apple News. Največje vprašanje je, ali se bo Flipboard lahko skupaj z drugimi neodvisnimi ponudniki podobnih aplikacij, lahko obdržal na trgu, kjer je vse več velikanskih ponudnikov tehnoloških podjetij.

Vir: TechCrunch.com

(Vir slike: Freeimages.com)

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Petek
od -1 do 13 °C

Sobota
od -2 do 14 °C

Nedelja
od 3 do 16 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat