| 

Postal sem podjetnik

Steve Jobs ni bil najbolj prijazen vodja

Steve Jobs ni bil najbolj prijazen vodja

01.07.2015 ob 12:26

Bivši izvršni direktor enega izmed največjih tehnoloških podjetij Steve Jobs je za svoje zaposlene postavljal visok standard. To je še posebej veljalo za ekipo, ki je skrbela za vizualni izgled končnih izdelkov.

Jobs je z ekipami v Applu ohranjal tesne stike, kar je za zaposlene v podjetju pomenilo tudi velik pritisk. Nekdanji zaposlenec v Applu je za spletno revijo Business insider zaupal, kako je bilo delati za Jobsa. Vsak drugi vikend so se v ekipi, ki je skrbela za oblikovanje, pripravljali na ponedeljkova srečanja s Stevom.

Bivši zaposleni je povedal: "Ne glede na to, kaj so imeli takrat v načrtih, najpomembnejše so bile priprave. Velik pritisk je bil tudi zaradi tega, ker je Jobs popljuval vsa njihova prizadevanja. Med vsemi idejami, ki so jih dobile ekipe, je mogoče sprejel eno ali dve ideji. Ideji, ki sta bili všeč Jobsu, smo morali nato razvijati naprej, poleg tega pa še vedno iskati nove ideje. Sestanki so trajali vse leto, vsake dva tedna, ne glede na vse."

O tem, kako je Jobs rad preizkušal ljudi, kroži veliko zgodb. Ena govori o tem, kako je nekega dne stopil v dvigalo z nič hudega slutečim zaposlenim. Jobs ga je vprašal, katero delovno mesto v podjetju zaseda ter kaj so njegove naloge. Zaposlenemu v času, preden se je dvigalo ustavilo na cilju, ni uspelo jasno razložiti s čim se ukvarja. Nedolgo za tem dogodkom naj bi Steve zaposlenega odpustil.

Podobno o Stevu, kot o vodji, pravi tudi Steve Wozniak, soustanovitelj podjetja Apple, ki je bil njegov dober prijatelj. Kot pravi, kar nekaj najboljših prijateljev Steva Jobsa ne bi nikoli želelo delati z njim.

Vir: Business Insider

Vir slike: Freeimages.com

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 14 do 29 °C

Četrtek
od 16 do 30 °C

Petek
od 16 do 26 °C

Sobota
od 15 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat