| 

Postal sem podjetnik

Trije novi produkti za turizem v Sloveniji

Trije novi produkti za turizem v Sloveniji

23.06.2015 ob 08:59

Na javni agenciji SPIRIT Slovenija so zbrali končne tri zmagovalce, prejemnike nagrade Snovalec, ki si bodo razdelili nagrado 15 tisoč evrov. Nagrado, ki je namenjena projektom iz področja inovacij v turizmu, bodo zmagovalci lahko uporabili za izvedbo njihovih idej. 

Zmagovalci tekmovanja so:

  • produkt razvoja Footgolfa v Bovcu,  
  • aplikacija za fotografe SnappGuides,
  • turistična atrakcija Pobeg iz igluja.
V finalni izbor je prišlo šest finalistov, ki so bili izbrani s strani strokovne komisije. Slednja jih je izbrala s pomočjo prijavnic in poslovnih načrtov izmed 28 prijavljenih. Finalisti so se pred strokovno komisijo nato predstavili še v živo. Za zmagovalno trojico je komisija upoštevala posebne kriterije, ki vključujejo stopnje novosti na naslednjih slovenskih področjih: turističnem, geografskem in kulturnem.

Poleg tega so bile pomembne še stopnje:
  • prilagoditve novosti slovenskim značilnostim,
  • predvidene produktne, procesne in/ali trženjske uspešnosti
  • predvidene odličnosti uresničevanja
  • celostno izvajanje prijavljene novosti
Zmagovalci so morali imeti svoje ideje določene po načelih trajnostnega razvoja, upoštevati pa so morali tudi možnost praktične izvedbe ideje do letošnjega novembra.

Kdo so torej zmagovalci?

Podjetje En hec, d.o.o.: Doživi footgolf v neokrnjeni naravi doline Soče. Igra, ki prihaja v Slovenijo in združuje dva športa, se imenuje footgolf. Kot že ime predlaga, je to kombinacija golfa in nogometa. Igra se z nogometno žogo, ki jo morajo igralci po pravilih golfa brcati do luknje.

Podjetje Snapp, d.o.o.: Vodnik za fotografe SnappGuides. Vodnik za fotografe je aplikacija za pametne telefone za fotografe, ki na potovanjih brskajo za drugačnimi informacijami kot običajni turisti. Njihov cilj je postati "Lonely Planet za fotografe".

Zabaviščni park, d.o.o.: Pobeg iz igluja, podjetje Enigmarium. Pobeg iz igluja je podoben že priljubljeni mednarodni igri, ki jo lahko obiščete v Ljubljani, kjer morate pobegniti iz sobe. Podjetje Enigmarium je igro nadgradilo: namesto iz sobe morate pobegniti iz igluja.

Čestitke vsem zmagovalcem.

Vir: BTPS

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Petek
od -1 do 13 °C

Sobota
od -2 do 14 °C

Nedelja
od 3 do 16 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat