| 

Posel in moda

Znebite se stresa - enkrat za vselej

Znebite se stresa - enkrat za vselej

24.03.2008 ob 16:43

Doseganje umirjenosti in ravnovesja v vsakdanjem življenju, in s tem posledično odprava stresa, včasih zahteva drastične spremembe.  Prvi korak na tej poti je, da vso svojo energijo, čas in živce jemljete kot omejene zaloge, ki se s časom trošijo, so pa vseeno življenjskega pomena. Ravno zato tudi na tem področju začnite varčevati.

1. Ne preverjajte svoje e-pošte vsakih nekaj minut. To je ena tistih navad, ki porablja vaš čas, ki bi ga lahko izkoristili za bolj pomembna opravila. Ob prihodu na delovno mesto najprej rešite vse zadeve, ki so tisti dan najpomembnejše, šele potem posvetite pol ure svoji elektronski pošti. Svoje zadolžitve opravite po nekem redu, zahtevnih opravil pa ne prekinjajte s pogostimi pregledi vašega e-poštnega predala.

2. Naredite si seznam prioritetnih nalog. Razmislite, katere stvari so najbolj pomembne, in sledite razporedu. Seznamu sledite, vendar ne za vsako ceno - če bo izpolnjevanje opravil po seznamu prešlo v obsesijo, vam stres ne uide!

3. Večina nas  je zjutraj še precej zaspanih, vstajanje v zgodnjih jutranjih urah pa nam pomeni prav posebno obremenitev. Če želite narediti nekaj dobrega za svoje zdravje, vključite nekaj fizične aktivnosti že navsezgodaj - vstanite pol ure prej, del poti do službe pa naj postane prijeten jutranji sprehod. Fizična aktivnost bo blagodejno vplivala na vaše misli in počutje.  

4. Tudi gneča je lahko stresna. Če vas moti velika množica ljudi, se izogibajte mest, kjer se ta množica ljudi srečuje - od tržnic do nakupovalnih središč in kavarn. Ne vznemirjajte se, kadar to ni potrebno. 

Tina P.
Vir: http://www.sarajevo-x.com

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Sreda
od 14 do 29 °C

Četrtek
od 16 do 30 °C

Petek
od 16 do 26 °C

Sobota
od 15 do 29 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat