| 

Aktualno

Ali so e-računi varni?

Ali so e-računi varni?

14.01.2015 ob 12:21

S 1. januarjem 2015 so morala vsa podjetja, ki poslujejo s proračunskimi uporabniki, začeti račune za opravljene storitve ali prodano blago posredovati izključno v elektronski obliki, s tako imenovanimi e-računi.

E-računi omogočajo podjetnikom prihranek časa in denarja. Izdajatelji e-računov prihranijo pri pripravi in dostavi računov, prejemniki računov pa pri sprejemu, likvidaciji in poznejši izvedbi plačil.

Ali so programi za izdajanje e-računov varni?

Na Upravi RS imajo na njihovi strani zagotovljeno revizijsko sled za e-račun od vstopa v njihov sistem do proračunskega uporabnika oziroma vstopa e-računa v njegovo programsko opremo. Njihov tehnični sistem je varen, zato so možnosti zlorab minimalne. E-računi vsebujejo tudi varnost­ne elemente, ki povečujejo varnost posameznih faz plačilnega prometa.

E-računi ne vplivajo na pooblastila, limite in druge nastavitve ali omejitve aplikacij za elektronsko bančništvo.

Zelo vam priporočamo tudi obisk seminarja Kaj prinašajo e-računi malim podjetjem, kjer se lahko naučite marsičesa v zvezi z izdajanjem računov.

Pripravila: Anja Grahek, www.data.si

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Nedelja
od 20 do 32 °C

Ponedeljek
od 21 do 34 °C

Torek
od 21 do 34 °C

Sreda
od 20 do 35 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat