| 

Aktualno

Med vsemi mobilnimi napravami so bile Applove najbolj priljubljeno božično darilo

Med vsemi mobilnimi napravami so bile Applove najbolj priljubljeno božično darilo

05.01.2015 ob 12:36

Več kot polovica vseh novih mobilnih naprav (oziroma 51,3 odstotka), aktiviranih po svetu v tednu pred božičem, je Applovih, kaže poročilo Yahoojevega analitičnega podjetja Flurry. To je skoraj trikrat več od števila novih aktiviranih Samsungovih naprav (17,7 odstotka), ki so pristale na drugem mestu.

Po podatkih, ki jih je Flurry zbral na podlagi analize več kot 600.000 mobilnih aplikacij, ki jih spremlja ob vsakem božiču, je na tretjem mestu najbolj priljubljenih mobilnih naprav Microsoftova Nokia s 5,8 odstotka aktiviranih naprav v tednu pred božičem (večinoma gre za naprave Lumia), sledita Sony (1,6 odstotka) in LG (1,4 odstotka).

Hitrorastoče azijske blagovne znamke Xiaomi, Huawei in HTC so ta božič zabeležile manj kot enoodstotni tržni delež, a pri Flurryju poudarjajo, da božič za večino držav v Aziji ni najpomembnejši obdaritveni praznik.

Raziskava je potrdila, da narašča priljubljenost mobilnih telefonov z večjimi zasloni, kot je Applov iPhone 6 Plus, saj je bilo kar 13 odstotkov vseh aktiviranih naprav iz kategorije tovrstnih izdelkov, kar je za 4 odstotne točke več kot leta 2013. Po drugi strani pa je priljubljenost tablic v božičnem času nekoliko upadla – s 17 odstotkov vseh aktivacij v letu 2013 na zdajšnjih 13 odstotkov.

Čeprav Flurryjevo poročilo potrjuje prevlado Appla na svetovnem trgu mobilnih naprav, pa je druga raziskava (Indeks zadovoljstva ameriških potrošnikov) ugotovila, da so ameriški potrošniki bolj zadovoljni s Samsungovimi napravami. Indeks zadovoljstva s Samsungovimi napravami znaša 81 točk (od 100 možnih), kar je za pet točk več kot leta 2013, z Applovimi pa 79 točk oziroma dve točki manj kot leta 2013.

Vir: Warc

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Petek
od 19 do 23 °C

Sobota
od 16 do 27 °C

Nedelja
od 15 do 30 °C

Ponedeljek
od 17 do 31 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat