| 

Aktualno

Internet bo imel leta 2015 tri milijarde uporabnikov

Internet bo imel leta 2015 tri milijarde uporabnikov

26.11.2014 ob 09:49

Število uporabnikov interneta bo v letu 2015 preseglo 3 milijarde, kažejo novi podatki analitičnega portala eMarketer. Gre za 6,2-odstotno povečanje števila uporabnikov, kar pomeni, da bo internet naslednje leto uporabljalo že 42,4 odstotka svetovnega prebivalstva.

V letošnjem letu bosta s spletom povezana že več kot dva od petih ljudi na svetu, spletna javnost pa zdaj obsega 2,89 milijarde uporabnikov. Po ocenah eMarketerja bo do leta 2018 internet uporabljala skoraj polovica svetovnega prebivalstva ali 3,6 milijarde ljudi, ki bodo do spleta dostopali vsaj enkrat mesečno.

»Poceni mobilni telefoni in mobilne širokopasovne povezave spodbujajo dostop in uporabo interneta v državah, kjer je bil fiksni internet zunaj dosega potrošnikov, bodisi zaradi pomanjkanja infrastrukture bodisi dostopnosti,« pravi Monica Peart, višja analitičarka pri eMarketerju. Kot dodaja, so visoko razviti trgi že skoraj zasičeni, kar zadeva spletne uporabnike, na razvijajočih se trgih pa je še ogromno prostora za povečanje števila uporabnikov – tako bo v Indiji in Indoneziji do leta 2018 število uporabnikov naraščalo po dvomestni stopnji.

Še nekaj zanimivih podatkov, ki jih napovedujejo pri eMarketerju: že letos bo Brazilija prehitela Japonsko in jo izpodrinila s četrtega mesta po številu uporabnikov spleta; leta 2015 se bo Mehika trdno zasidrala na osmem mestu in prehitela Nemčijo; leta 2016 bo Indija postala druga največja država po številu spletnih uporabnikov in s tem izpodrinila ZDA; leta 2017 se bo Indonezija med prvih pet držav po številu uporabnikov interneta; leta 2018 pa bo že tri četrtine Kitajcev uporabljalo internet.

Vir: eMarketer, povzeto: marketingmagazin.si

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Torek
od 2 do 19 °C

Sreda
od 1 do 19 °C

Četrtek
od 2 do 22 °C

Petek
od 4 do 23 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat