| 

Aktualno

Evropski trg programatičnega oglaševanja je bil lani vreden 2,1 milijarde evrov

Evropski trg programatičnega oglaševanja je bil lani vreden 2,1 milijarde evrov

12.09.2014 ob 09:08

Evropski urad za interaktivno oglaševanje (IAB Europe) je na konferenci dmexco v nemškem Kölnu objavil podatke o vrednosti trga programatičnega oglaševanja v Evropi. V lanskem letu se je njegova vrednost povečala kar za 111 odstotkov, in sicer s slabe milijarde evrov v letu 2012 na 2,1 milijarde evrov v letu 2013.
Evropski trg programatičnega oglaševanja je bil lani vreden 2,1 milijarde evrov

Gre za prvo celostno raziskavo evropske spletne oglaševalske panoge o programatičnem oglaševanju, katerega pomen v digitalnem oglaševalskem ekosistemu se strmo povečuje. Številke, povezane s programatičnim oglaševanjem, do katerih je IAB Europe prišel s pomočjo raziskovalne hiše IHS Technology, bodo odslej vključene tudi v obsežno raziskavo o stanju evropskega spletnega oglaševalskega trga IAB Europe AdEx.

Po besedah Townsend Feehan, direktorice IAB Europe, je zanesljiv podatek o vrednosti programatičnega oglaševanja dragoceno orodje tako za podjetja, ki poslujejo v digitalnem oglaševalskem sistemu, kot tudi za druge deležnike, da bi bolje razumeli razvoj tega mladega in inovativnega sektorja.

Daniel Knapp, direktor oglaševalskih raziskav pri IHS Technology in avtor raziskave, pravi, da programatični medijski zakup nedvomno narašča, kar dokazujejo tako številne obstoječe raziskave kot povratne informacije s strani spletne oglaševalske panoge. »Toda dejanska velikost in obseg trga sta bila dolgo časa odprti vprašanji. Ta raziskava nanju uspešno odgovarja,« je povedal Knapp. Graham Wylie, član delovne skupine za programatično oglaševanje pri IAB Europe, k temu dodaja, da je »podatek o velikosti programatičnega trga kompas za lastnike medijev, agencije in druge igralce, ki kaže smer razvoja trga.«

vir:mm magazin

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Četrtek
od -2 do 2 °C

Petek
od -1 do 5 °C

Sobota
od -1 do 3 °C

Nedelja
od 1 do 3 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat