| 

Aktualno

Pozor: inšpektorji lahko opravijo navidezni nakup!

Pozor: inšpektorji lahko opravijo navidezni nakup!

09.06.2014 ob 10:21

Novela zakona o inšpekcijskem nadzoru prinaša spremembe inšpekcijskega nadzora, ki bodo povečale učinkovitost in usklajenost delovanja inšpektorjev.

Za bolj učinkovito izvajanje nalog, lahko inšpektorji pridobivajo podatke tudi od oseb, zoper katerih se ne vodi inšpekcijski postopek. Rok za opravo Spremembe inšpekcijskega nadzorastrokovnega izpita za inšpektorja je zdaj skrajšan iz enega leta na šest mesecev. Inšpektorji bodo lahko začeli izvajati polna inšpekcijska pooblastila takoj po opravljenem izpitu. Po novem bodo ti lahko navidezno kupili produkt ali storitev in počakali ali bodo dobili račun ali ne ter se šele nato identificirali. Identifikacija inšpektorja je predvidena le še s službeno izkaznico in ne več tudi z inšpekcijsko značko. Inšpektor bo prijavitelja o svojih ukrepih obvestil le enkrat.

Z novelo zakona o inšpekcijskem nadzoru bo zakon veljal tudi za Inšpektorat RS za obrambo, ki je bil doslej deloma izvzet. Predlaga se tudi razširitev veljavnosti določb na upravno inšpekcijo, inšpekcijo za sistem javnih uslužbencev, inšpekcijo za plače v javnem sektorju in proračunsko inšpekcijo.

Uvaja se še letni program dela, s katerim bo seznanjena tudi vlada.Pripravila Maja Bohar, www.data.si

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Nedelja
od 6 do 10 °C

Ponedeljek
od 5 do 10 °C

Torek
od 6 do 14 °C

Sreda
od 4 do 15 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat