| 

Postal sem podjetnik

Mali davčni zavezanec je oproščen obračunavanja DDV.

Mali davčni zavezanec je oproščen obračunavanja DDV.

28.05.2014 ob 09:54

Mali davčni zavezanec je lahko:

Davčni zavezanec, ki v obdobju zadnjih 12 mesecev ni presegel oziroma ni verjetno, da bo presegel znesek 50.000 evrov obdavčljivega prometa iz naslova opravljanja ekonomske dejavnosti in se ni prostovoljno vključil v sistem DDV zavezancev.
Davčni zavezanec, predstavnik gospodinjstva, ki dobavlja blago in storitve v okviru osnovne kmetijske in osnovne gozdarske dejavnosti, kot jo določajo predpisi o dohodnini, do višine 7.500 evrov skupnega dohodka te dejavnosti v okviru kmečkega gospodinjstva za zadnje koledarsko leto.
Davčni zavezanec, ki na ozemlju Slovenije opravlja le oproščene dobave blaga in storitev, od katerih se DDV ne sme odbiti.

Vir: DURS

Posebna ureditev za malega davčnega zavezanca se ne uporablja za dobave novih prevoznih sredstev in dobave blaga ali storitev, ki jih v Sloveniji opravi davčni zavezanec brez sedeža v Sloveniji.

Mali davčni zavezanec se lahko prostovoljno vključi v sistem DDV. To mora priglasiti davčnemu uradu preko eDavkov in jo uporabljati najmanj 60 mesecev.

Za več znanja o DDV se udeležite izobraževanja Osnove DDV in primeri iz prakse.

Pripravila Maja Bohar, www.data.si

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Torek
od -3 do 4 °C

Sreda
od -5 do 2 °C

Četrtek
od -4 do 3 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat