| 

Postal sem podjetnik

Subvencije za zaposlitev 1000 oseb!

Subvencije za zaposlitev 1000 oseb!

17.03.2014 ob 10:42

Zavod za zaposlovanje je objavil nov razpis za subvencije za zaposlitev 1000 brezposelnih oseb v okviru projekta »Zaposli me plus«. Zaposlite lahko določene skupine brezposelnih oseb s subvencijo 5000 EUR.

Program »Zaposli me plus« bo odrešil 1000 brezposelnih oseb. Načrtujejo, da bo od tega 55 odstotkov žensk. Pomembno je , da bodo delodajalci po letu dni financiranja ohranili vsaj še 30 odstotkov zaposlitev.

Na voljo je 5 milijonov EUR za zaposlitve, od tega 85 odstotkov prispeva Evropska unija. Delodajalci bodo prejeli subvencijo v višini 5000 EUR, nekaj manj pa za zaposlitev invalida.

Program »Zaposli me plus« ima naslednje ciljne skupine:

Invalide
Pripadnike Romov
Starejše 50 let, ki so vsaj 3 mesece prijavljeni v evidenci brezposelnih oseb
Dolgotrajno brezposelne osebe (vsaj 12 mesecev prijavljene na Zavodu)
Osebe z območja z višjo stopnjo brezposelnostjo (vsaj 6 mesecev na Zavodu)

Na razpisu lahko kandidirajo tudi društva, združenja, ustanove in zavodi. Za vse velja pogoj, da morajo vsaj polovico plače zagotoviti iz lastnih (ne javnih) sredstev. Vsaj eno leto morajo biti registrirani za opravljanje dejavnosti, imeti vsaj eno zaposleno osebo v zadnjih 3 mesecih. Pomembno je tudi, da v zadnjem letu niso zmanjšali števila zaposlenih. Število subvencioniranih zaposlitev bo odvisno od števila zaposlenih pri delodajalcu.

Najprej morate sporočiti prosto delovno mesto na območno službo zavoda, ponudbo na javno povabilo lahko predložite potem, ko je kandidat že izbran.

Oddaja ponudb je mogoča vsak dan od objave na spletni strani do porabe razpoložljivih sredstev, najdlje do 30. junija 2014, ko se izteče končni rok za predložitev ponudb.

Več o javnem povabilu si lahko preberete na spletni strani Zavoda RS za zaposlovanje. Za pomoč pri oddaji ponudbe pa lahko tudi pišete na janez.berdavs@data.si ali pokličete na 01 6006 278.

Pripravila M. Guček, www.data.si

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Torek
od 7 do 11 °C

Sreda
od 5 do 8 °C

Četrtek
od -1 do 10 °C

Petek
od -2 do 12 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat