| 

Poslovne priložnosti

Kako veste, da ste pripravljeni na ustanovitev podjetja?

Kako veste, da ste pripravljeni na ustanovitev podjetja?

19.02.2014 ob 09:53

Še vedno niste popolnoma prepričani, ali bi se podali podjetniško pot? Marsikdo sanja o svojem podjetju, vendar se preprosto ne more odločiti za velik korak. Preverite znake, ki vam bodo pomagali pri odločitvi.

1. O ustanovitvi podjetja razmišljate že dalj časaustanovitev podjetja

Ustanovitev podjetja mora biti premišljena odločitev. Večina uspešnih podjetnikov je idejo o podjetju negovala in izpopolnjevala več let. Odločitev za podjetje ne sme biti le nezadovoljstvo s prejšnjo zaposlitvijo, biti mora nekaj več.

2. Lahko storite bolje

Nekateri posamezniki dobijo idejo ali spodbudo za ustanovitev podjetja ob gledanju napak, ki jih počnejo njihovi nadrejeni. Bodisi ti svojega dela ne opravljajo korektno ali pa zaposleni dobi občutek, da podjetje do svojih strank nima takšnega odnosa kot bi ga moralo imeti oziroma kot bi ga imel sam.

3. Dejavnost naj bo vaša strast

Vodenje podjetja ni le sreča, veselje in določanje lastnega urnika, pomeni tudi veliko trdega dela in stresa. V takšnih trenutkih bo najboljša motivacija, da opravljate dejavnost, ki je vaša strast ali hobi, ne le sredstvo za pridobivanje dobička. Nikoli namreč ne boste delali bolj trdo, kot takrat, ko boste delali zase.

Vendar trdo delo vedno prinese velike rezultate in nagrade. Ne le finančne, tudi osebno zadovoljstvo.

4. Posedujete znanje in samozavest

Dober poslovnež mora vedeti kaj počne in to mora početi dobro. Preden se podate na podjetniško pot, se prepričajte, da imate znanje in izkušnje za vodenje posla. Le to vam bo prineslo samozavest, ki jo potrebujete pri poslovanju s kupci in poslovnimi partnerji.

5. Pripravljeni ste se učiti

V svojem podjetju boste morali opravljati več del hkrati, vsaj na začetku vaše podjetniške poti. To je lahko stresno, vendar če ste pripravljeni učiti, bodo tudi opravila, kot so knjigovodstvo, preprosta administrativna dela ali marketing, mačji kašelj.


Če ste se prepoznali v zgornjih znakih, potem ste iz pravega testa za podjetniško pot. Imate dobro idejo za podjetje? Sporočite nam jo in omogočimo vam lahko 15-ur svetovanja za podjetnike začetnike.

www.data.si

sorodni članki


Komentarji: 0 

Dodajte komentar


Dodajte komentar
Ime:
Vsebina:
Prepiši kodo:
(upoštevajte velike in male črke)
Prosimo vas, da pri pisanju komentarjev niste žaljivi. Vaši prispevki naj ne vsebujejo izrazov, ki niso primerni za objavo.
Torek
od 10 do 17 °C

Sreda
od 9 do 18 °C

Četrtek
od 7 do 21 °C

Petek
od 10 do 23 °C

Anketa

Se vam zdi vaša spletna stran učinkovita?
Da
Ne
Kako naj pa to vem?
Je nimam

    rezultat